Başkan Çerçioğlu onur ödülüne layık görüldü

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuva-yı Milliye'nin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümünde gerçekleşen başarılı etkinlikler nedeniyle 'Kuva-yı Milliye Onur Ödülüne” kayık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2009 yılını Kuva-yı Milliye’nin doğuşunun 90’ncı yılı ilan etmesinden sonra, yurt genelinde çeşitli illerde Kuva-yı Milliye etkinlikleri düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ili ödüllendirdi. En etkin ve diri Kuva-yı Milliye etkinliklerini gerçekleştiren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da ödüle layık görüldü.
Türkiye Kuva-yı Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Yormaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sami Taşkın, Ali Aslan, efeler Ali Rıza Cihan, Hüseyin Deveci ve Ali Yormaz Başkan Çerçioğlu’nu makamında ziyaret ederek, Çerçioğlu’na layık görüldüğü onur ödülünü takdim etti.

Başkan Çerçioğlu, kendisine verilen bu ödülü Aydın halkı ve 31 belediye meclis üyesi adına kabul ettiğini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2009 yılını Kuva-yı Milliye’nin Kuruluşu ve Milli Mücadele’nin Başlangıcının 90. Yılı ilan etmesinden sonra, Kuva-yı Milliye ateşinin yakıldığı, Yörük Ali vb. gibi milli kahramanlarımızın çıktığı İlimizin bu özel kutlama yılına daha bir hassasiyet göstermemiz gerektiğini düşünerek ve bu topraklarda yaşanılan mücadelenin gururunu taşıyarak üzerimize düzen her şeyi yapmaya çalıştık. Aydın Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz önemden yola çıkarak çocuklara ezbere öğretimden ziyade uygulamalı olarak gördükleri, bizzat içinde bulundukları olayların akıllarında daha çok kalacağını bilerek, tarihlerine, kültürlerine ve kentlerine daha çok sahip çıkacakları bilinciyle öncelikli olarak ekonomik durumu zayıf, gezilere gidemeyen ailelerin çocuklarının bulunduğu okul olduğu gerekçesiyle Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndan başarılı 80 öğrenciyi Sultanhisar Malgaç heykelinden başlayarak sırasıyla Yenipazar’daki Yörük Ali Efe Müzesi ve Çine’deki Milli Mücadele Müzesi’ne götürdük. Gezi boyunca ihtiyaçları belediyemizce karşılanan çocuklarımız bu geziyle şanlı tarihimizi görerek ve hissederek öğrendiler. Sadece inancına güvenen kadın-erkek, yaşlı-genç herkes topsuz, tüfeksiz düşmana direnmiş, özgürlüğünden ve namusundan ödün vermemiş, dünyada emsali görülmemiş bir destan yazılan İlimizde bugüne kadar hiçbir şey yapılmadığının farkına vardık. Bu nedenle de Kozdibi Meydanı’mızda gerekli düzenlemeleri yaparak Aydınımıza ‘Kozdibi Kuva-yı Milliye Meydanı’nı kazandırdık. İşte bu meydan bundan sonra Kozdibi Kuva-yı Milliye Meydanı olarak anılacak, Dünya durdukça eşsiz tarihimizin bir simgesi olarak yaşayacaktır. Mustafa Kemal gibi büyük bir asker ve dehayı yetiştiren Türk Ulusu Yörük Ali Efeler, Demirci Mehmet Efeler, Mestan Efeler Çete Ayşeler de yetiştirmiştir ve yetiştirmeye devam edecektir” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında yapılanlarla yetinmeyip Kuva-yı Milliye ruhunun yaşatılması için çalışmalarda bulunan derneklere her türlü katkıyı verdiklerini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Vermeye de devam edeceğiz. Kuva-yı Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi’nin düzenlediği ‘Ölümün Adı Mehmet’ adlı tiyatro oyununun tanıtılmasında, duyurulmasında ve yer tahsisinde tam destek verdik. Kuva-yı Milliye’nin Kuruluşu ve Milli Mücadele’nin Başlangıcının 90. Yılı ilan edilen bu yıl Türkiye genelinde değişik İllerimizde çeşitli etkinlikler kutlandı. Aydın Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu etkinliklerle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca kutlamaları en görkemli yapan Belediye seçilmenin gururunu yaşıyoruz. 90. yılında aldığımız ödül bizi önümüzdeki yıllarda daha da kapsamlı çalışmaya itecektir” şeklinde konuştu.

Türkiye Kuva-yı Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz da, Başkan Çerçioğlu’na ‘Kuva-yı Milliye Onur Üyesi Rozeti’ takarken yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu Kuva-yı Milliye’nin doğuşunun 90. yılında Aydın’ı başarıyla temsil ettiği için tebrik ve teşekkür ziyaretine geldik” ifadelerini kullandı.