Tatilde bile çalışıyorlar

Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri, Aralık ayında tatile girmelerine rağmen ilçeleri gezerek gelecek yıl yapılacaklar hakkında vatandaşları bilgilendiriyor.

2010 yılı bütçesini, Kasım ayında yapılan görüşmeler sonunda kabul ederek, 2009 yılı çalışma takvimini tamamlayan Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri, Aralık ayında tatile girmelerine rağmen ilçelere dağılarak, yeni yılda uygulanacak programları yöre halkıyla paylaşmak ve anlatmak aynı zamanda yeni yılda meclis gündemine taşıyacakları konularla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı ve Merkez İl Genel Meclisi üyeleri Seyitömer Durmuş, Musa Yılmaz ve Remzi Günay ile birlikte AK Parti Merkez ilçe teşkilat üyeleriyle hafta sonunda merkez Dedik, Yakaca, Doğarslan ve Körs köylerine gerçekleştirilen çalışma ziyaretinde 2009’da yapılan çalışmaları yerinde görüp köylerdeki vatandaşları dinledi.

Merkeze bağlı 4 köye yapılan ziyareti değerlendiren Başkan Şükrü Nazlı, "Meclisimiz, Aralık ayında tatilde olmasına rağmen, tüm meclis üyelerimiz yörelerine dağılarak 2010 yılında uygulanacak çalışma programını yöre halkıyla paylaşırken bir yandan da 2009’da yapılan hizmetleri bir kez daha yerinde görüp, vatandaşlarımızı dinleyip taleplerini alıyorlar. Bizlerde Merkez İlçe Meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber bu anlamda hafta sonunu değerlendirip Merkez Dedik, Yakaca, Doğarslan ve Körs köylerimize bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. 2009’da yapılan ve halen devam eden çalışmaları yerinde gördük. Şu hususu gönül rahatlığıyla ile ifade edebilirim ki; gittiğimiz her yerde Hükümetimizin iş başına geldiği günden bu yana özellikle KÖYDES projesi ve İl Özel İdaresi çalışmaları ile götürdüğümüz hizmetler karşısında kadirşinas halkımızın gösterdiği ilgi ve alaka bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte, yapılan çalışmaların ne kadar doğru ve yerinde olduğunu göstermektedir. Tüm köylerimizde olduğu gibi Dedik, Yakaca, Doğarslan ve Körs köylerimizde de yol, su ve kanalizasyon çalışmaları tamamlandığından 2009’da meydan ve sokaklara döşenmek üzere kilit taşları verdik. Yine bu köylerimizin yan sokaklarında köy içi kumlama çalışmaları yapıyoruz.Yakaca ve Körs köylerimizi 2010’da sulama programına aldık. Doğarslan köyümüze HİS (Hayvan İçme Suyu) göleti yapıyoruz. Bu köylerimizde kapalı sistem damlama sulama yöntemiyle ürün çeşitliliğini ve kalitesini arttırarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini arttırmayı düşünüyoruz. Alt ve üst yapıları tamamlanan köylerdeki vatandaşlarımız artık bizlerden sosyal alanlar, çocuk oyun parkları talep ediyorlar. Bu anlamda Köylere Hizmet Götürme Birliğimizce nüfus ve çocuk sayısı kriterine bakılarak bir sıralama yaptık ve ilk olarak 2009’da beş köyümüze çocuk oyun alanları yaptık, bu çalışmalarımız sırasıyla her yıl devam edecek. Tüm çabamız, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyini ve yaşam standartını arttırmak olacaktır” dedi.