Sürücülere broşürle buzlanma uyarısı

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri, buzlu zeminde araç kullanımı konusunda sürücüleri dağıttıkları broşürle uyarıyor.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sivas-Ankara kara yolunda sürücülere ''karlı ve buzlu zeminde araç kullanımı''yla ilgili broşür dağıttı. Broşürlerde, kış şartlarında ve sisli havalarda sürücüler açısından Sivas sınırlarında riskli olan bölgelere de yer verildi.
Yetkililer, sürücüleri özellikle Sivas-Erzincan kara yolunun Seyfebeli ve Kızıldağ, Sivas-Tokat kara yolunun Çamlıbel, Sivas-Malatya kara yolunun Yağdonduran, Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli, Sivas-Ankara kara yolunun Yaraşbeli mevkileri başta olmak üzere riskli bölgelerde dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.
Müdür Yardımcısı Cengiz Emirza ile uygulamaya katılan Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız, yaptığı açıklamada, kentte kış aylarının çok yoğun ve şiddetli geçtiğini söyledi.
Karlı ve buzlu yollarda araç kullanımı konusunda sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın katkılarıyla 5 bin adet broşür basıldığını aktaran Sarıyıldız, şu bilgileri verdi:
''Kış aylarında yol ağımızda meydana gelen kazaların özellikle buzlanma ve kar sebebiyle olduğu gerçeğinden hareketle Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'ın direktifleri doğrultusunda sürücülerimizi uyarmak amacıyla karlı ve buzlu havalarda dikkat edilmesi gereken konuları içeren bir broşür bastırdık. Bu broşürle sürücülerimizi uyarmak ve bilinçlendirmek düşüncesindeyiz.''
Sürücülerin, araçlarında mutlaka kullanılır vaziyette zincir bulundurmaları gerektiğini ve zincir denetimi uygulamalarının devam ettiğini vurgulayan Sarıyıldız, ''Araçlarında zincir, çekme halatı, takoz bulundurmayan sürücülerimize maalesef Trafik Kanunu'na göre gerekli cezai işlemi uyguluyoruz. Bu konuda da sürücülerimizden dikkatli olmalarını rica ediyoruz'' dedi.
Son zamanlarda sisli havaların yaşandığını belirten Sarıyıldız, bu havalarda da sürücülerin düşük hızda seyretmesi gerektiğini, ayrıca araçların ışık donanımlarının tam ve çalışır durumda olması gerektiğini söyledi.
FAZLA YOLCUSU BULUNAN OTOBÜS ŞOFÖRÜNE CEZA
Bu arada, polis ekiplerinin broşür dağıtımı sırasında durdurulan araçlardan, Yıldızeli-Sivas arasında yolcu taşıyan, Yıldızeli Belediyesi'ne bağlı bir özel halk otobüsünün fazla yolcusu olduğu belirlendi.
Normalde 27 yolcu kapasiteli halk otobüsünün 8 fazla yolcu taşıdığını tespit eden ekipler, Şube Müdürü Sarıyıldız'ın talimatıyla sürücüye cezai işlem uyguladı. Fazla yolcular ise yoldan geçen başka bir otobüse bindirilerek kent merkezine gönderildi.