Karargah'ta 3. arama

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında 28 Saatlik inceleme sonrası Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda arama yeniden başlatıldı. Savcı Mustafa Bilgili yine Seferberlik Bölge Başkanlığı'na geldi.

Terör suçlarına bakmakla görevli özel yetkili cumhuriyet savcılarının isteği üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi yedek yargıçlığının verdiği arama izni doğrultusunda dün akşam saatlerinde Balgat Kirazlıdere mevkiinde bulunan Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda ikinci kez arama başlatılmıştı.

Kirazlıdere mevkindeki askeri bölgeye saat 00.30 sıralarında, Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin bulunduğu 6 sivil araç geldi. Bu araçlar bir süre içeri alınmadı.

Yapılan görüşmelerin ardından içinde terörle mücadele polislerinin bulundugu 1 araç geri çevrilirken savcı ve sivil polisleri taşıyan Adalet Bakanlığı'na ait araçlar arama yapılan komutanlığa geçti.

Bir gün önce izin verilmeyen mühürlenen odalarda arama yapıldığı belirtiliyor. Aramaya askeri savcılar da katıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılar ile arama kararını veren yedek yargıcın katıldığı çalışmalar, saat 00.45'te sona erdi. Aramalarda, merkez komutanlığı görevlileri de bulundu.

İkinci aramaya katılan savcılar, saat 20.00 civarında başkanlıktan ayrıldı.

Devlet sırları

Bu kez aralarında devlet sırları olarak bilinen belgelerin bulunduğu arşiv odası da arandı. İkinci arama da bu nedenle ilkine göre daha uzun sürdü. Çünkü Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 125. maddesine göre, bu arşiv odasındaki aramayı sadece yetkili hakim yapabiliyor.

Bu nedenle 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi hakimi Kadir Kayhan, o evrakları tek başına inceledi.

İlk aramada 8 askeri personel gözaltına alınmıştı

Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda ilk arama cuma akşamı başlamış, sabah 05.46'ya kadar sürmüş ve 8 askeri personel gözaltına alınmıştı..