Çocukları spora yönlendirelim

Diyarbakırspor için düzenlenen yardım gecesine katılan Başbakan Erdoğan, terör örgütünün gösterilerinde ön saflarda yer alan çocukları, molotofa değil spora yönlendirelim çağrısında bulundu.

Diyarbakırspor için geceye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çocukların molotof atmaması için spora destek verelim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakırspor'un oynadığı bazı maçlarda tribünlerde yapılan tezahüratları hatırlatarak, statların küfür ve hakaretten arındırıldığı kadar ırkçı yaklaşımlardan da arındırılması gerektiğini söyledi. Stadyumların siyaset yapılacak yerler olmadığını vurgulayan Erdoğan, Diyarbakırspor'un bazı maçlarında yapılan ırkçı tezahüratlara değinerek, "Biz o yaşananları ayaklarımızın altına alalım, toprağa gömelim ve onları kurutalım" ifadesini kullandı.

Levent'teki Mövenpick Otel'de düzenlenen 'Diyarbakırspor'a Destek Gecesi'ne Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Fenerbahçe Yöneticisi Nihat Özdemir ve çok sayıda Diyarbakırlı işadamı katıldı.

Gecede konuşan Başbakan Erdoğan, sporun birlik, beraberlik ve kardeşlik anlamına geldiğini belirtti. Son zamanlarda Diyarbakırspor'un bazı maçlarında stadyumlarda yaşanan çirkin olaylara işaret eden Başbakan Erdoğan, bunları kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

DİYARBAKIR HALKINI KİMSE YAFTALAYAMAZ


Erdoğan, "Koskoca bir Diyarbakırspor camiasını, Diyarbakır halkını kimse kalkıp da aklımızın kenarından geçiremeyeceğimiz bir yafta ile yaftalayamaz. Bunların hepsi bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkılmış kurşunlardır. Biz buna fırsat vermemeliyiz. El ele gönül gönüle omuz omuza vereceğiz, ülkemizin aydınlık yarınlarına hep beraber yürüyeceğiz." diye konuştu.

DİYARBAKIRSPOR SAĞDUYULU TAVIR SERGİLEDİ

Stadyumlarda yapılan siyasi ve ırkçı tezahüratlara dikkat çeken Başbakan Erdoğan, stadyumların ve sporun siyaset yapılacak yerler olmadığını belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:"Biz o yaşananları ayaklarımızın altına alalım, toprağa gömelim ve onları kurutalım. Durmayacağız devam edeceğiz kararlı şekilde. Bunların hepsi bir avuç gözü dönmüş kitleler. Diyarbakır da, Diyarbakırspor da bu olaylar karşısında sağduyulu bir tavır sergiledi ve yoluna devam etti, bundan sonra da aynı coşkuyla yoluna devam edecek. Milli birliğimiz, kardeşliğimiz daim olmalıdır. Kardeşliğimizi, abide şehri olan Diyarbakır'ımızı bu noktada asla bir zaafa uğratmamalıyız"

Sporun bütünleştirici olması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ırkçı yaklaşımlar sergilemenin Türkiye'ye, kültürüne ve Türk milletine yapılacak en çirkin hakaret olduğunu belirtti.

DEVLET MALINA ZARAR VERDİĞİNİN HESABINI YAPMIYOR

Başbakan Erdoğan, "Spor birleştirici bütünleştirici olmalıdır. Spor kardeşliğimiz itici gücü olmalıdır. Stadyumlar küfürden hakaretten çirkin tezahürattan arındırıldığı kadar ırkçı yaklaşımlardan da arındırılmalıdır. Bu da bizzat sporcular, kulüpler ve spor camiası tarafından yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Sporun gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarılması açısından da büyük önem taşıdığını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımızın eylemlere katılmasında, molotof kokteyli atmasıyla, otobüslerin içinde diğer çocukların ölmesine vesile olmasından el ele verelim sporla bu işi durduralım. Çocuk molotof kokteyli atıyor; ama o otobüsün içinde bir çocuğun olduğunun hesabını yapmıyor. O otobüsün kendi bindiği otobüs olduğunu devletin malına ve kendi malına zarar verdiği hesabını yapmıyor. Kendi evini yakmak neyse bir otobüsü yakmak da odur."


Bakan Eker de, AK Parti Hükümeti süresince Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlardan bahsederek, 'demokratik açılım' sürecinden dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.'Demokratik açılım' sürecine en çok Diyarbakır'ın ihtiyacı olduğunu belirten Eker, "Uygulamaya konan demokratik açılım sürecini, barışı istemeyenlere, kandan gözyaşından beslenenlere inat kararlılıkla sürdürmeniz ve bu konudaki iradenizi ortaya koymanızdan dolayı da Diyarbakırlılar size şükran borçludur" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın ve bölgenin geçmişte 'Olağanüstü Hal' uygulamasından çok sıkıntı çektiğini belirten Eker, AK Parti hükümeti sayesinde 25 yıldır devam eden OHAL'in sona erdiğini ifade etti.Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakırspor'a altyapı tesisleri için bin 600 dönüm arazi ayırdıklarını belirten Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin küçük hesaplar için imar düzenlemesi yapmadığını ve Diyarbakırspor'un tesislerine kavuşamadığını belirtti.