Baykal internet dersi alıyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, 'Baykal bir süredir ortada yok, kendi partisinin internet sitesine girmek için internet dersi alıyor' dedi.

AK Parti Gençlik Kolları'nın 'Kış Eğitimleri Programları' kapsamında Anakent Sosyal Tesisleri'nde 'deneyim paylaşımı eğitimi' düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Suat Kılıç, ülke gündemiyle ilgili konulara değindi, muhalefete eleştirilerde bulundu. AK Parti'nin başarısının sırrının çok çalışmak, aklı, fikri bencillik etmeden paylaşmak olduğunu söyleyen Kılıç, Türkiye'nin son 50 yılında üst üste AK Parti gibi seçim başarısı kazanmış bir parti bulunmadığını kaydetti. Yeni bir Türkiye inşa edildiğini savunan Kılıç, 7 yılda yapılanlara, bir 7 yılda daha yapılacakların eklenmesiyle Türkiye'nin yeni bir ülke olma yolunda yükselişinin süreceğini ifade etti.

Devam eden vizesiz geçiş uygulamalarına değinen Kılıç, "Suriye ile vizesiz geçişleri başlattık. Ürdün, Libya'da uyguluyor. Şimdi Azerbaycan ile Türkiye arasında vizesiz geçiş için çalışma başlatıldı. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Azerbaycan'ın bu konuda hazırlıklarını tamamlamasıyla, önümüzdeki süreçte geçişler başlayacak. Türkiye tüm komşularıyla Avrupa'daki Schengen vizesi gibi vizesiz gidiş gelişlere, transit geçişlere imkan sağlayan bir ülke haline gelecek. Türkiye bölgenin lokomotifi ama biz korkular, kaygılarla bir kaç nesil kaybetmişiz" diye konuştu.

Muhalefete, özellikle Deniz Baykal'a eleştirilerde bulunan Grup Başkan Vekili Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği CHP'nin resmi internet sitesinde yayınlanan Güneydoğu raporlarıyla ilgili konulara değindi. Kılıç, "Diyarbakır, Tunceli, Kürt raporu var, inkar ettiniz. Başbakan CHP'nin resmi internet sitesinin adresini canlı yayında söyledi. Baykal, bir süredir ortada yok. Kendi partisinin internet sitesine girmek için internet dersi alıyor. Yalancının mumu yatsıyı beklemeden kitle iletişim araçları sayesinde yanıyor. Çünkü resmi sitelerine koydukları raporları bile inkar ediyor. Dün söyledikleri bugün unutan muhalefet anlayışının ülkeye bir şey vaat edebilmesi mümkün değil. Dün söylediğini bugün unutuyor, bugün söylediğini belki yarın inkar edecek" ifadelerini kullandı.

Demokratik açılım sürecinde iktidara yönelik benzetmelere değinen Kılıç, "Doğrusu biz bu ülkenin ana muhalefet liderine hain olmayı yakıştıramıyoruz. Günün yarısını yatarak, koşarak geçirdiği halde yakıştıramıyoruz. Tek bir çözüm önerisi getirmediği halde. Güneydoğu gerçeğini gördüğü halde bugün bunları inkar eden Baykal, hiyanet içinde değilse de gaflet ve dalalet içerisindedir. Ana muhalefet liderinin hain olmasını yakıştıramıyoruz."

Kılıç, Türkiye'de temiz siyaset anlayışının hakim olması gerektiğini belirtti ve AK Parti'nin ülke menfaatleri için gece gündüz demeden çalıştığını söyledi.