ABD'de sıkı güvenlik önlemleri

ABD, Amsterdam- Detroit seferini yapan uçakta bomba patlatma girişiminin yaşanmasının ardından yolculara yönelik güvenlik önlemleri artırıldı.

Nijerya uyruklu bir kişinin, Amsterdam- Detroit seferini yapan ABD uçağında bomba patlatma girişiminin ardından yolculara yönelik güvenlik önlemleri artırıldı. Türk Hava Yolları da, ABD uçuşlarında normal güvenlik tedbirlerini uygulamayı sürdürüyor.

Atatürk Havalimanı'nda ise alarm seviyesinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.ABD Başkanı Obama'nın talimatıyla genişletilen ek ve kısıtlayıcı tedbirler, ülke içi uçuşlar ile yurtdışından yapılan uçuşlarda öncelikle uygulanmaya başlandı. ABD'den başka ülkelere çıkış yapacak yolcular için havalimanlarındaki kontrollerin eskisi gibi devam ettiği belirtildi.

Delta Havayolları ile Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 18.15'te New York'a gidecek yaklaşık 200 yolcu didik didik arandı. Önlemlerin hassaslaştırıldığına dikkat çeken Delta yetkilileri, aramaların özellikle son kontrol noktasında yoğunlaştığına dikkat çekti.

Yolcular, bilet bagaj işlemlerini yaptırıp, pasaport noktasından geçtikten sonra uçağa binmeden önceki son kontrol noktası önünde toplanıyor. Uçuş kartları ve pasaportlarını kontrol edilen yolcular, ayakkabılarını da çıkarıp, sırayla x-ray cihazından geçiyor. Güvenlik personeli ardından el dedektörü ile aramayı sürdürüyor. Yine x-raydan geçen el bagajları başka görevlilerce açılıp sahibi eşliğinde kontrol ediliyor. Buradan geçen yolcular, oluşturulmuş başka bir kontrol noktasına yönlendiriliyor. Yolcular ve eşyaları masalarda görevli kişilerce yine tek tek ince aramaya tabi tutuluyor.