210 bin dönüm arazinin peşine düştü

Osmanlı yörüklerinden olduğunu öne süren Mehmet Çetinkaya, Osmanlı Devleti'nden annesine kandığını iddia ettiği Milas'taki 210 bin dönüm arazinin peşine düştü.

Hacı Ali oğlu Molla Mehmet’in torunu olduğunu iddia eden Mehmet Çetinkaya, Osmanlı Devleti’nden kaldığını ve 102 yaşındaki annesi Hafize Çetinkaya’ya ait olduğunu öne sürdüğü Milas’taki 210 bin dönüm arazisini bulmaya çalışıyor.

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşandığını ve Milas’a arazisini araştırmak için geldiğini ifade eden Mehmet Çetinkaya, “Osmanlı Yörüklerinden 4. kuşaktan, Hacı Ali oğlu Molla Mehmet’in torunuyum. 102 yaşındaki annem Hafize Çetinkaya’nın vekaletiyle Milas’taki arazimizi araştırıyorum. Osmanlı tapusu olarak tapusu biz de mevcut olan, Milas’ta Mersinez olarak bilinen Pınarcık köyünde 210 bin dönüm arazimiz var. 2006 yılından bu yana Milas Kadastro ve 1. Asli Hukuk Mahkemesi’nde mahkeme devam ediyor. Yine Milas’ta Kızılağaç köyünde 25 bin dönüm arazimiz var. Pınarcık köyü Maden dağında 2 mermer ocağım mevcut. Ayrıca Antalya Kaş Patara’da 55 bin dönüm arazimiz bulunuyor” dedi.

Milas’ta 235 bin dönüm, Kaş Patara’da 55 bin dönüm olmak üzere toplamda 290 bin dönüm arazisi olduğunu iddia eden Çetinkaya, Pınarcık köyündeki 210 bin dönüm arazi için mahkeme sürecinin devam ettiğini belirterek, “Ben Molla Mehmet’in torunuyum. Molla Mehmet buraları Rumlardan Ermenilerden almış. Yıllardır buraları alabilmek için mücadele veriyorum, vermeye de devam edeceğim” diye konuştu.

Çetinkaya’nın, 2006 yılında Didim’in Akbük ve Akyeniköy beldeleri ile Milas’ın Pınarcık köyü sınırları içinde kalan arazinin kendisine ait olduğunu iddia etttiği, Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açarak söz konusu arazinin üçüncü kişileri devir ve tesliminin önlenmesi bakımından mahkemenin verdiği ihtiyati tedbir kararına istinaden iki belde ile köye giderek arazilerinin tahliyesini istediği ve konunun basında da yer aldığı belirtiliyor.