Tecavüzden abisi tutuklandı!

Sivas'ta hastane tuvaletindeki çöp kutusunda ölü bulunan 7 aylık bebek ile ilgili, doğumu gizleyen ve tecavüze uğradığı öne sürülen 16 yaşındaki genç kadının ağabeyi tutuklandı.

Merkeze bağlı bir köyde yaşayan ve bir yakınıyla nişanlı olduğu öğrenilen F.D'nin (16), 3 gün önce Sivas Numune Hastanesinde tuvalette yaptığı doğumun ardından, tuvaletin çöp kutusunda ölü bulunan 7 aylık bebekle ilgili olarak F.D'nin ağabeyi A.D. (21) çalışmak için gittiği İstanbul'da gözaltına alındı.

Sivas'a getirilen A.D. jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Hastaneye kaldırılan F.D'nin ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

-OLAY-

Mide ve karın ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Sivas Numune Hastanesi’ne getirilen ve hastanenin acil servisindeki tetkiklerinin ardından çekilen röntgen filminde yaklaşık 7 aylık hamile olduğu anlaşılan F.D, tedavisi sırasında hastanenin acil servisinin bulunduğu kattaki tuvalette doktorlara ve ailesine haber vermeden tek başına doğum yapmıştı. F.D'nin göbek bağını kestiği bebeği, poşete koyarak tuvaletteki çöp kutusuna attığı ileri sürülmüştü.

Serviste tahlilleri yapılan F.D, buradan Sivas Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne sevk edilmiş, doğum sonrası kanaması olduğu belirtilen F.D'nin buradaki muayenesinde doğum yaptığı anlaşılmıştı. Genç kızın doğumu Numune Hastanesi’ndeki bir tuvalette yaptığı tespit edilince polis ekiplerince yapılan inceleme sonucunda bu hastanenin tuvaletindeki çöp kutusunun içerisinde poşete
konulmuş ölü bebek bulunmuştu.

Ekiplerin incelemesinin ardından 2 kilo 950 gram ağırlığında ve yaklaşık 50 santimetre boyunda olan bebeğin ölü mü doğduğu yoksa doğduktan sonra mı öldürüldüğünün tespiti ve tecavüz iddiaları üzerine araştırma başlatılmıştı.