Şair ve yazar İsmet Özel'e tepki

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi, şair ve yazar İsmet Özel'in özel bir televizyon kanalındaki programda 'Alevilik' hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Cahit Albayrak, yaptığı açıklamada, "İsmet Özel isimli şahsın aşağılama, taciz ve nefret dolu bu sözlerini, 1978 yılındaki Maraş katliamının yıl dönümüne getirmesi manidardır. Geçmişte Dersim'de, Maraş'ta, Çorum'da, Malatya'da, dün Sivas'ta, Gazi'de Alevileri katlederek onları bitirmeye çalışanlar burada başarılı olamayınca şimdi bir adım daha ileri giderek insancıl, barışçı ve 72 millete bir nazarda bakan Aleviliği katletmek için sistemli ancak nafile çaba içerisindedirler" dedi.
Bu zihniyetin Müslüman'ı Gayri-Müslim'den, Türk'ü Ermeni'den ve kürtten, sünniyi aleviden dışlamak ve birbirinden soğutmak olduğunu ifade eden Albayrak, "Anlaşıldığı kadarıyla İslamiyet ile komünizmi birbiri ile karşılaştıracak kadar akılsız, Müslüman olmayanı bu ülkenin vatandaşı istemeyecek kadar tahrikçi ve tek hücreli mahlükatlar ara vermeden misyonlarını sürdürüyorlar" diye konuştu.
Alevilerin dinsel, inançsal, ırksal ve etnik, cinsiyet ve cinsel yönelim farklılıklarıyla ve kültürel çeşitliliği ile diğer yurttaşları ile yaşamaktan mutlu olduğunu belirten Albayrak, "Ama aramızdaki eşitsizliği körükleyen, örneğin Maraş'ta Sivas'ta katliamlara zemin olan ve ortam hazırlayan zihniyetlerin kalıntılarından, bir ilkel insan olan İsmet Özel gibi şahsiyetlerden dolayı endişeliyiz" şeklinde konuştu.
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Cahit Albayrak, konuşmasının sonunda ise, "Cumhuriyet Savcıları'nı ifade özgürlüğünün sınırlarını aşarak, ülkedeki bir kısım yurttaşlarımızı rencide eden, aşağılayan ve nefret söyleminde bulunan İsmet Özel isimli bir şahıs hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.