Kontör dolandırıcıları dekanı işletti

Bu kez dolandırılan bir profesör.. Dolandırıcılar Hitit Üniversitesi İİB Fakültesi Dekanı Abdulkadir Şatıroğlu'na öyle bir yalan söylediler ki dekan anında 17 adet 250'lik kontorü yolladı. Sadece yollamakla da kalsa iyi...

Kontör dolandırıcıları dekanı işletti
Çorum'da kontör dolandırıcılarının son kurbanı Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Şatıroğlu oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, 23 Aralık Çarşamba günü meydana geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Şatıroğlu'nu cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı.

Şatıroğlu'na bir operasyon yürüttüklerini belirten dolandırıcı, "Hattınız terör örgütü tarafından ele geçirilmiş. Bize kontör göndermeniz gerekiyor" dedi. Bunun üzerine dolandırıcılara 17 adet 250 kontör gönderen Şatıroğlu'nu daha sonra kendisini Amasya Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan bir kişi aradı. Görüşme talep eden dolandırıcı, Dekan Prof. Dr. Şatıroğlu'nu Amasya'ya çağırdı. Amasya'da giden Dekan Şatıroğlu'ndan uzun süre haber alamayan dekanlık çalışanları, olayı polise bildirdi.

Bunun üzerine geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, dekanlık görevlilerinden Şatıroğlu'nun kontör aldığını öğrenmeleri üzerine harekete geçti. MOBESE kameralarını inceleyen polis, Şatıroğlu'nun Amasya karayolundan çıkış yaptığını görmeleri üzerine olayı Amasya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. İl girişinde polis tarafından karşılanan Dekan Şatıroğlu, dolandırıldığını öğrendi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Prof. Dr. Abdulkadir Şatıroğlu'nun 30 senedir yurt dışında olduğunu, bu olayın herkesin başına gelebileceğini söylediği öğrenildi.