Yaşlı kadın yanarak öldü

Şişli'de, şizofreni hastası olduğu öğrenilen 88 yaşındaki kadın, elektrikli battaniyeden çıkan yangın sonucu hayatını kaybetti.

Kadına bakıcılık yaptığı söylenen torunun eşi ve torunu, kadının yakılmış olma ihtimaline karşı gözaltına alındı. Fethiye Hayrunisa Ergun'un(88) yaşadığı Şişli Eskişehir Mahallesi 55 numaralı binanın 2.katında yangın çıktı. Evdeki dumanı fark eden bina sakinleri polise ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin de yardımıyla yangını söndürüldü. Evde yapılan araştırmalarda yaşlı kadının yanarak öldüğü tespit edildi. Olayla ilgili bilgi toplayan polis, kadına, torunun eşi Funda Y.'nin bakıcılık yaptığını ve Funda Y.'nin olay sırasında evde olmadığını öğrendi.

Bunun üzerine Funda Y. ve eşi Gazi Y. gözaltına alındı. Şizofreni hastası olduğu belirtilen kadının ellerinin ve ayaklarının bağlı olduğu ve üzerinde elektrikli battaniye bulunduğu belirtildi.

Yaşlı kadının kızı Meyda Ergun, annesine Funda Y.'nin bakıcılık yaptığını ifade ederek, "Annem yatalak hastaydı. Yatağında yanmış halde bulmuşlar. Ben içeri girip görmek istedim ancak izin vermediler. Ne şekilde yandığını bilmiyorum" dedi.

Yaşlı kadının bakıcısı Funda Y.'nin eşi Gazi Y. ise, "Geçen hafta üşüyor diye elektrikli battaniye almıştık. Galiba yangın o yüzden çıkmış. Ben de içeriye giremedim. Polis konuyu araştırıyor" diye konuştu.

Öte yandan Gazi-Funda Y. çifti soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis, yaşlı kadının doğal bir yangın sonucu mu, cinayet neticesinde mi öldüğünü araştırıyor.