Sürpriz görüşmenin ayrıntıları

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, saat 11:30'da Başbakanlık Resmi Konutu'na giderek başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaklaşık 3 saat görüşürken sürpriz görüşmenin ayrıntıları gelmeye başladı.

Görüşmenin, Özel Harp Dairesi Seferberlik Tetkik Kurulu'na yapılan 7 saatlik baskınla 8 askeri personelin gözaltına alınmasından sonra ve Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesi yapılması dikkat çekti.. Görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in de katıldığı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı öncesinde kurul üyesi bakanlarla Başbakanlık Resmi Konutu’nda biraraya geldi.MGK'ya hazırlık niteliği taşıyan bu toplantıya daha önce hiç katılmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ sürpriz bir şekilde Başbakanlık'a geldi.

Orgeneral İlker Başbuğ ile Başbakan Erdoğan yaklaşık üç saat baş başa görüştü.Görüşmede Orgeneral Başbuğ'un, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili bilgi verdiği belirtildi.Genelkurmay Başkanı Başbuğ, dün yaptığı açıklamada, şöyle konuşmuştu: "Belki bazı suallere cevap verememiş olabiliriz. Netice olarak bugün itibarıyla buna ilave edeceğimiz başka herhangi bir şey yok. Yeri geldiği zaman belki tamamlayıcı bilgiler verme durumumuz olabilir.''

GÖRÜŞME 3 SAAT SÜRDÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, saat 11:30 sıralarında Başbakanlık Resmi Konutu'na giderek başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaklaşık 3 saat görüştü.. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı..

Görüşmenin, Özel Harp Dairesi Seferberlik Tetkik Kurulu'na yapılan 7 saatlik baskınla 8 askeri personelin gözaltına alınmasından sonra ve Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesi yapılması dikkat çekti.. Görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı orgeneral Işık Koşaner'in de katıldığı bildiriliyor..