Dalyan'da sağlık konferansı

Dalyan Belediyesi ve Dalyan Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konulu konferansa bayanların katılımı yoğun oldu.

Yapılan konferansa Belediye Başkanı Arif Sarı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve üyelerinin dışında çok sayıda Dalyanlı bayan ilgi gösterdi.
“yeterli ve Dengeli Beslenme” konferansı Saygı duruşu ile başladı. Kadın meclisi üyesi Nedret Akar konu ile ilgili konferansa katılanlara kısa olarak yeterli ve Dengeli Beslenme hakkında bilgi verdi.

Konferansta Belenme ve Diyet Uzmanı Esra Tüfekçi, beslenme üzerine bilgiler verdi. Diyabetle mücadele konularına da değinen Tüfekçi; besin ve besin gruplarının faydalarını çok kullanıldığın da ne gibi zararları olduğunu anlatarak, “Besin çeşitliliği sağlanmalıdır. Öğün atlanmamalıdır; İdeal vücut ağırlığı korunmalıdır. Şeker ve tatlı tüketimi azaltılmalı, Posa alımı arttırılmalıdır. Sebze ve meyve tüketimi fazla olmalı, düşük yağlı ve düşük kolesterollü besinler tüketilmelidir. Yüksek kalsiyumlu besinler tüketilmeli, Tuz tüketimi azaltılmalı, tüketilen tuz iyotlu tuz olmalı, sıvı tüketimi arttırılmalıdır. Fiziksel aktivite arttırılmalı, ağız ve diş sağlığına dikkat edilmelidir. Kesinlikle sigara içilmemelidir. Alkol ve kafein alımı sınırlandırılmalıdır. Besinler doğru hazırlanmalı ve doğru pişirilmelidir.ve son olarak yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir” dedi.

Program sonrasında Uzman Esra Tüfekçi konukların sorularına cevap verdi. Program sonrasında verdiği konferans bitiminde Esra Tüfekçi’ye Belediye Başkanı Arif Sarı Tarafından plaket vererek kutladı.