Chevrolet'nin yeni minik üyesi

Chevrolet'nin yeni minik üyesi Spark 2010 Şubat ayında 24 bin liradan satışa sunulacak.

Chevrolet’nin yeni minik üyesi Spark’ın test sürüşü Avrupa’nın karmaşık şehir içi trafiği konusunda İstanbul’dan hiç de geri kalmayacak şehri Atina’da yapıldı. Türkiye’de 2010 yılı şubat ayından itibaren satılmaya başlanacak olan yeni Spark için bu yıl sonundan itibaren sabit fiyat garantili ön satış yapılmaya başlanacak.


1.0 litre 68 BG ve 1.2 81 BG’lik iki farklı motor seçeneği ithal edilecek olan Spark’ın başlangıç fiyatı 24 bin 100 TL olacak. Otomobilin 1.2 motorlu en donanımlı versiyonu LT’nin fiyatı ise 27 bin 695 TL olarak açıklandı.

EURONCAP’TEN 4 YILDIZ ALDI

Yeni Spark EuroNcap çarpışma testinden dört yıldızla çıktı. Çarpışma testinin ayrıntılarına bakıldığında otomobilin sürücü, yolcu ve yaya güvenliğinde oldukça başarılı puanlar aldığı ancak, piyasaya ilk çıkışta opsiyon olarak bile sunulmayan ESP’nin olmayışından ötürü puan kaybettiği görülüyor. Chevrolet yetkilileri 2010 yılı şubat ayından itibaren ESP’nin opsiyon olarak sunulmaya başlanacağını, bunun da eksik kalan beşinci yıldızı almaya yeteceğini belirtiyorlar.

İKİ MOTOR SEÇENEĞİ GELECEK

1.0 litre benzinli motor, 995 cc’lik bir hacme ve 68 BG’lik versiyonun ortalama yakıt tüketimi 4.8 litre olan bu otomobilin son hızı 154 km/s. 1.2 litre motorlu versiyon ise 81 BG güç üretiyor, son sürati 164 km/s. 1.2 Spark 100 km’de 5.1 litre tüketiyor.

Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın yeni Spark’ın eskisinden ne kadar farklı olduğunu anlatabilmek için, Michael Jackson örneğini kullanıyor. Eski Spark’la yenisi arasındaki benzerlik, 80’li yıllardaki Jackson’la, 2000’lerin Jackson’ı arasındaki benzerlik gibi diyor. 2010 yılı satış hedeflerinin 10 bin adet olduğunu söyleyen Aydın, 5 bin Cruze, 2 bin Captiva, bin adet Spark, 2 bin adet de Aveo ve Lacetti satmayı planladıklarını belirtti.