Tüzmen'den Kurtulmuş'a cevap

TV8'de yayınlanan Erkan Tan'la Başkentten Program konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı Kürşad Tüzmen, 'AKP'li olmayan bir tek Genelkurmay Başkanı kaldı' sözüne cevap verdi.

Tüzmen; ‘’Bülent Arınç suikast girişimi, Ergenekon.. AKP işin kolayını bulmuş. Hepsi düzmece, hükümet maksatlı bir şekilde gündem değiştirmeye çalışıyor’’ diyenler karşılık, ‘’Kimse gündem filan değiştirmeye çalışmıyor. Olaylar belli, bunların neticelenmesini görmek lazım ‘’ diye konuştu. Hükümetin samimi ve kararlılıkla yürütmeye çalıştığı uygulamalarının arkasında durduğunu söyleyerek, ‘’ Esas kimlerin rahatsız olduğu ortada. Uzatılan gerçek samimi elleri sıkmayanların ne yapmaya çalıştıkları çok açık’’ dedi. ‘’AK Parti olarak tüm samimiyetimizle, terörün çözümlenmesi ve ekonomik olarak da bize yaşattığı kayıpların önüne geçilmesi için çalışıyoruz. Denenmiş yöntemlerin tekrarı bize maddi ve manevi kayıplar olarak geri dönecektir. Hükümete karşı bu anlamda sadece yıkıcı eleştirilerde bulunulmasını doğru bulmuyorum, yapıcı ve destek olan önerilere her zaman açık olduğumuzu söylüyoruz. ‘’ sözlerini kaydetti.

Biz de, ‘Ama , Fakat’ Yok!

‘Türkiye, içeride ve dışarıda normalleşme sürecine girmiştir. 2002-9 zaman aralığına bir göz atarsak, turizm, ihracat ve yabancı sermayenin kaç kat arttığını net bir şekilde görebiliriz Biz de ‘ama, fakat’ yok yaptıklarımız ve rakamlar ortada ‘’ diyen Kürşad Tüzmen, Türkiye’de kişi başına düşen gelirin iki bin dolardan, on bin dolara kadar çıktığını söyledi. ‘’Bir ülkede, ne kadar turizm, ihracat artışı olur, ne kadar çok para girişi gerçekleşirse o kadar çok demokrasi olur. ’’ diyerek.’’2002’de 32milyar dolar olarak devraldığımız ihracatı, 132 milyar dolara çıkarttık.yurt dışı müteahhitlik, 1.4’ten 24 milyar dolara kadar yükseldi. Yabancı girişimlerin artması ile kendimize olan güvenimiz arttı. Dış borçlar ise yansıtıldığı gibi abartılı rakamlara asla gelmedi. Özel sektör borcu bilerek kamu borcuna dahil ediliyor. Yanlış anlamalar bundan kaynaklanıyor’’ diye konuştu.

‘’5 milyon kilometreye yakın yol tamamlandı. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere milyarlarca dolarlık proje çalışmaları söz konusu. Artık, yaşanan tecrübe dolu kriz geçmişimizden dolayı, Türk yöneticileri tercih ediliyor. NATO, BM ve Avrupa’da lider bir ülke konumundayız artık, dış gündemi takip eden ve gerektiğinde sözümüzü dinleten bir ülkeyiz. Türkiye’yi, ekonomi sıralamasında ilk 20’lerden , 10’lara çıkarmak amacındayız İşsizlik için yoğun çalışmalar içinde olan hükümet , yakın zamanda çözüme yönelik uygulamalara başlayacaktır yeni yatırımlara ihtiyaç var’’ diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, geçmiş dönemlerde yaşanan IMF esaretinin son bulduğunu ve artık anlaşma için Türkiye’nin peşinde koşulduğunu öne sürdü. Hükümetin gerçek olmayan hedefler üzerinde eleştirildiğine de dikkati çeken AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı , ‘’Ne eksen kayması ne de yeni Osmanlı ya da yeni bir bölgesel açılımı söz konusu değildir. Türkiye hep Batıya doğru gitmiştir. AB’de 5 milyon insanımız bulunmaktadır. ‘’sözlerini kaydetti.

TSK, Bir Siyasi Parti Tarafında Yer Alamaz!

Kürşad Tüzmen; Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un ‘’AKP’li olmayan bir tek Genelkurmay Başkanı kaldı. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis, YÖK ve Anayasa Mahkemesi Başkanları dahil herkes AKP’li. Sıkıştığında ve tıkandığında, eleştirildiğini ve engellere takıldığını söyleyen hükümet, anayasa değişikliği dahil tüm uygulamalar için gerekli yetki ve güce sahiptir. ‘’sözlerine karşılık, ‘’Silahlı kuvvetlerimiz, herhangi bir siyasi parti tarafında yer alamaz zaten. Hadi yapın, değiştirin ve uygulayın demekle olmaz. Her şey o kadar kolay olsaydı, bize ihtiyaç olmazdı. ‘’ diye konuştu.

Mevcut Anayasa ve Kanunlar Ortada!

DTP’nin kapatılma kararı için, ‘’ Mevcut anayasa ve kanunlar ortada, terör örgütlerinden uzak kalamadıkları da ortada, yeni bir oluşum da söz konusu olsa, aynı şekilde karşılık bulacaklardır. Samimi bir şekilde milletimizi kucaklamak istemedikleri sürece, başarılı olamayacak ve sorular aşılamayacaktır’’ açıklamasında bulundu.’’ Demokratik açılım sürecinde, Kürtlerden oy almak amacında olmak gibi bir düşüncemiz söz konusu olamaz. Zaten, biz millet olarak kaynaşmış ve bütünleşmiş durumdayız. DTP, kendini tahrik eğilimindeki çabalarından ve terör örgütlerinden uzak tutmalı’’ diye konuştu.