Telekom kitap yardımı yaptı

Kastamonu Türk Telekom İl Müdürlüğü, kentte bulunan ilköğretim okullarına kitap yardımında bulundu.

Telekom kitap yardımı yaptı
Öğretmen Evi'nde düzenlenen kitap dağıtım törenine Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ve Telekom İl Müdürü Ahmet Gül de katıldı.
Törende bir açılış konuşması yapan Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Gül, "Türkiye genelinde 40 bin, Kastamonu'da da 360 okula internet bağlantısı oluşturduk. Bu okullarımızdan 17 tanesine ise internet hizmetini mesafe uzaklığı nedeniyle uydu üzerinden ulaştırdık. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 100 temel eserden 46 adetinin içerisinde bulunduğu kitap setinden 230 adet hazırladık ve bunları okullarımıza dağıtıyoruz. Ayrıca 6 yaş öğrencilerimiz için ise 400 adet boyama kitabı setini de okullarımıza
ulaştıracağız" dedi.
Kitap okumadan bir gencin yetişmesinin söz konusu olamayacağını söyleyen Vali Mustafa Kara ise, "Bu eserler bu anlamda çok önemlidir. Sosyal anlamda değil yatırımlar anlamında da bizler elimizden gelen tüm çalışmaları sergileyerek eğitime destek veriyoruz. Bu anlamda eğitime katkı sağlayan hayırseverlere bir kez daha teşekkür ederim. Türk Telekom'un yapmış olduğu bu çalışmada eğitime kültür anlamında bit katkıdır" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı törende yaptığı konuşmasında, "Bizim iki önemli görevimiz var. Birincisi öğrencileri hayata hazırlamak, ikincisi ise bir üst öğrenime hazırlamaktır. Ancak son zamanlarda öğrencileri sadece üst öğrenime hazırlıyormuşuz gibi bir izlenim ortaya çıkıyor. Ama biz öğrencilerimizi hayata da hazırlıyoruz. Üzülerek söylüyorum ki okumayan bir toplumuz. Bu noktada Türk Telekom'un yaptığı bu çalışma bizleri çok memnun etti. Yine anne ve babalar kitap okumuyorsa, çocuklardan da kitap
okumaları beklenemez. Boş zamanlarında ne yaparsın sorusuna 'kitap okurum' diye cevap verenlere kesinlikle inanmayın. Kitap okuma bir yaşam tarzıdır" şeklinde konuştu.
Törende TTNET Vitamin seti hakkında da bilgilendirme yapıldı. Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ'den uzman Fatih Tolga Akın, Kastamonu'da TTNET Vitamin eğitim setini kullanan 613 ilköğretim, 76 da ortaöğretim öğrencisinin bulunduğunu söyledi.
Tören okul müdürlerine Vali Mustafa Kara, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ve Telekom İl Müdürü Ahmet Gül tarafından hazırlanan kitap setlerinin dağıtılmasıyla sona erdi.