Suriyeli öğrenciler Şanlıurfa'da

Suriye'nin Rakka ilinde bulunan İttihat Üniversitesi'nden 50 kişilik öğrenci grubu Vali Nuri Okutan'ın davetlisi olarak Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa'da iki günlük ziyaret gerçekleştiren İttihat Üniversitesi'nden bir grup üniversite öğrencisi Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi ile bir süre görüştü. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Suriye ile birçok konuda yakın ve sıcak ilişkiler içinde olduğunu belirterek, "Suriye'nin Rakka şehrinde bulunan İttihat Üniversitesi'nin 50 öğrencisi ve idarecileri, Valimiz Nuri Okutan'ın Rakka valisini ziyareti sırasında yapmış olduğu davete icap ederek, Tarihi
yapıları, eski çarşıları, geleneksel evleri, Balıklıgöl'ü, Hz. İbrahim makamı, Harran'ı, Şuayp Şehri, çiğköftesi ve sıra gecesiyle büyük bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Şanlıurfa'mızın çok önemli olduğuna inandığımız ziyaret programı gerçekleştirmişlerdir. Umarım ilimize gerçekleştirdikleri ziyaretten kendileri de memnun kalmışlardır. Kendilerini ilimizde ağırlamış olmaktan dolayı Valimiz adına memnuniyetimi belirtmek isterim" dedi.
İttihat Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nidal ise, "İki ülke arasında eğitimin her kademesinde ki öğrencilerimizin karşılıklı ve sıklıkla ziyarette bulunmalarını temenni ediyoruz" diye konuştu.
Görüşmenin sonunda Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nidal, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi'ye İttihat Üniversitesi'ni simgeleyen bir plaket verdi. Vali Yardımcısı Burakgazi ise heyete Şanlıurfa'yı tanıtan hediye seti armağan etti.