Sahte bilet operasyonu

Mali Suçlar Büro Amirliği, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 100 bin sahte piyango bileti ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonlar sonrası 15 zanlıdan ikisinin 2008 yılında benzer suçlardan gözaltına alındığı ifade edildi.

Sahte bilet Konuyla ilgili olarak konuşan Milli Piyango İdaresi Piyango Dairesi Başkanı Ekrem Gürsoy, sahte biletin gerçeğinden ayırmak için ithal boya ve filigram kullanıldığını, sabit bilet satıcılarından kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini, seyyar satıcılar içinse özel ruhsatlar üretildiğini ifade etti. Gürsoy, bilet ve ruhsat işlemlerinde kullanılan malzemelerin yurt dışından getirilmesi nedeniyle kopyalanmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Gürsoy, biletlerin renkli fotokopiyle veya farklı yollarla kopyalanmasını önlemek amacıyla yurt dışından özel boya getirterek baskı işlemlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kağıtlarında yurt dışından ithal edildiğini belirten Gürsoy, biletin üzerinde sağ alt ve sol üst köşede bulunan milli piyango amblemi olan güvercinin turuncu renkli özel bir mürekkeple basıldığını vurguladı.

Biletin içinde 8 veya 12 adet filigram bulunduğunu ifade eden Gürsoy, bu filigramların (bilet veya paranın sahte olup olmadığını belirten doku) gün ışığında veya mor ışıkta rahatça görülebileceğini söyledi. Gürsoy, amblemle birlikte ikramiye rakamı için kullanılan mürekkebin de yurt dışından geldiğini ve kopyalanamaz olduğunu ekledi.

Büyük ikramiyenin 20 milyon TL olduğu ifade edilirken, biletlere ilginin yoğun olduğuda belirtiliyor.