Pamukoğlu: Baydemir'i şımarttılar

HAKPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Osman Baydemir'in yaptığı küfürlü açıklamaya sert tepki göstererek, 'Kel asmanın miskin koruğu, yüz verirsen işte böyle gelir tepenize çıkar' dedi.

HAKPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in BDP'lilerin gözaltına alınmalarının ardından yaptığı küfürlü açıklamasına karşılık savcı ve hâkimlerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
Osman Pamukoğlu, çeşitli etkinliklere katılmak için geldiği Bursa'da Bakırcılar Çarşısı ve Kapalı Çarşı'yı gezerek esnafı ziyaret etti. Vatandaşların sıcak ilgi gösterdiği Pamukoğlu, bazı vatandaşların dükkânlarına girerek işlerinin nasıl olduğunu sordu. Bazı dükkân sahiplerinin ısrarlarına dayanamayan Pamukoğlu, bir dükkâna girerek çay içti.
Ardından geçtiği Kozohan'da HAKPAR Osmangazi İlçe Teşkilatı üyesinin dükkânını ziyaret eden Pamukoğlu'na burada üzerinde kendi resmi bulunan seri ipek kravat takımı hediye edildi. Kravatlardan bir tanesini alan Pamukoğlu, diğerlerinin gazetecilere hediye edilmesini istedi.
Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan HAKPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, bir gazetecinin; "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in BDP'lilerin gözaltına alınması sonrasında yaptığı küfürlü açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki sorusu üzerine; "Bunun cevabı şu' Kel asmanın miskin koruğu, yüz verirsen, işte böyle gelir tepenize çıkar" dedi.
Cevabı anlamayan gazetecinin; "Bu örnek verdiğiniz kuşun özelliği nedir?" şeklindeki sorusuna ise Pamukoğlu, "Hangisi, kuşun mu? Kuş demedim, kel asma, asma, yani ayrık otu, miskin koruk, yani bir işe yaramazı. Yüz verirsen gelir tepene çıkar. Yıllardır bunları şımarta şımarta, Avrupa şımart, Amerika şımart, içeride Hükümet'in zayıflıkları sonuç budur" şeklinde cevap verdi.
Bu sözlerden dolayı Baydemir'in yargılanması gerektiğinin altını çizen Osman Pamukoğlu, "Yargılanacaktır, devletin savcıları var mahkemeleri var. Harekete geçip söylemlerinin, basit ve düzeysiz konuşmalarının hesabı sorulacaktır, sorulmalıdır. Üsluplar zaten hiç iyi değildi, bütün bunlar bu ülke devlet adamları ve halk adamları ile yönetilmeye başlandığında böyle düzeysiz şeyler bir daha görmeyeceksiniz. Bunun da kararını ilk genel seçimde halk verecek. Ben dolaşıyorum, halkın ekonomide, terör ve eşkiya meseleleri de buralarına kadar gelmiş" şeklinde konuştu.