Medvedev: Kriz için küçük bir bedel ödedik

Rus lider 2009 yılı değerlendirmesi yaptığı konuşmada ekonomiye ağırlık verdi.

Rusya devlet başkanı Dimitri Medvedev 2009 yılı değerlendirmesi yapmak üzere geçtiği kameralar karşısında, ekonomi ağırlıklı bir konuşma yaptı. Medvedev mali krizin sonuçlarının tamamen ortadan kalkmadığını ve önümüzdeki yıl için de ekonominin normale döneceğini söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti.

Rus lider, ülkenin herşeye rağmen krizi "küçük bir bedel ödeyerek" atlattığını söyledi.

İlk defa canlı yayında üç ulusal tv kanalından halka seslenen ve her üç kanalın yönetim kurulu başkanları Konsantin Ernst, Oleg Dobredeyev, Vladimir Kulistikov'un sorularını cevaplayan Medvedev, ilaç sektörünün kontrol altında tutulması ve alkol sorununun çözülmesi yolunda yeni adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kuzey Kafkasya direnişinin geldiği duruma ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Rus lider, bölgede 'güven ve istikrarın sağlanması için' Rusya hükümetinde bir Kuzey Kafkasya sorumlusunun bulunmasının şart olduğunu söyledi.

Medvedev, Kuzey Kafkasya'daki diğer temel sorunun işsizlik olduğunu, bunun için de yeni istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Medvedev, askeriyede yapılan reformlar ve kumarhanelerin özel mekanlara taşınmasının önemli değişiklikler olduğunu söyledi.

Konuşmayı Putin'in açıklamalarıyla kıyaslayan Rus basını, Medvedev'in 'rakamlarla konuşmaktan' kaçındığına dikkat çekti. Rus siyasi uzmanlardan önemli bir kısmı ise, Medvedev'in söyleşisini başkanlık seçimine hazırlık olarak değerlendirdi.