Mahmur'dan Türkiye'ye geldiler

Kapatılan DTP'nin milletvekilleri Sevahir Bayındır, İbrahim Binici ile Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar Mahmur kampı ziyaretini tamamlayarak Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Mahmur'dan gelen heyeti, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Başverimli Belde Başkanı Sinan Usal ve BDP'liler karşıladı.
Buradan Silopi Grant Otel'e geçen Sevahir Bayındır, belediye başkanlarının gözaltına alınmalarını bölge halkının onuruna yapılan hakaret olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Bayındır, "Her şeyden önce halkımızın iradesine bu müdahale bu halkın değerlerine, onuruna hakarettir ve bu müdahaleyi kınıyorum. Kürtler tüm dünya halkları gibi temel haklarını kullanmak istiyorlar, insanca, insan onuruna yaraşır bir şekilde, dilleriyle, kültürleriyle, onurlarıyla yaşamak istiyorlar. Bu müdahale onursuzluğu dayatmaktadır, iradesizliği dayatmaktır. İnkar ve imha siyasetinde ısrar anlamına gelmektedir. Halkımız 100 yıldır bu Cumhuriyetin mağdurudur. Bu tekçil, retçi zihniyetin mağdurudur. Kürtler bu mağduriyete karşı her zaman direndiler ve direnmeye devam ediyorlar. İlk defa yaşamıyoruz bu müdahaleleri ama hem Kürt sorununun çözümü ve demokratik açılım diyecekler ve öte yandan da halkın sivil iradesine siyasal iradesine müdahale edecekler. Bu gerçekten iki yüzlü, sahtekarca bir siyasetin kendisidir" dedi.
İki günlük Mahmur ziyareti hakkında bilgi veren Bayındır, "Kürt sorununun çözümü için çabalar içinde olduğunu söyleyenler başta Mahmur'u boşaltmak istiyorlar. Ama Mahmur'da her yaştaki kadınlar, çocuklar, yaşlılar, gençler bir şey söylüyor. Biz buraya devletin bize uyguladığı zulümden dolayı, tehcir politikalarından dolayı geldik, diyorlar. Bize koruculuk dayatıldı. Koruculuğa karşı direndiğimiz için sürgün yaşıyoruz bugün ve savaş da halen devam ediyor. Dilimiz, kültürümüz engelleniyor, diyorlar" ifadelerini kullandı.