Kurtulmuş'tan Tekel işçilerine destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Tekel çalışanlarının emek ve ekmek mücadelesine destek verdi.

11 gündür Ankara’da eylem yapan Tekel işçileri, büyük bir grup halinde dün Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, TEKGIDA-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç ve beraberinde bir grup Tekel işçisini kabul ederken, yüzlerce Tekel çalışanı da parti genel merkezinin önünde toplandı. ‘Hükümet 4-C’yi al başına çal’, ‘Yan gelip yatmadık bu ülkeyi satmadık’ şeklinde hükümeti protesto eden çalışanlar, ‘Tekel sizinle gurur duyuyor’, ‘Başbakan Numan’ diyerek Saadet Partisi lehinde slogan attılar.

Görüşmenin ardından parti genel merkezinin önünde toplanan Tekel çalışanlarına seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, elinin emeği, alnın teri ile ailesinin geçimini temin etmek için mücadele veren Tekel çalışanlarının bu haklı mücadelesini desteklediklerini belirterek, “Her platformda her şartta hakkınızı alasıya kadar omuz omuza mücadelenizi vereceğiz” diye konuştu. Parti genel merkezinde çalışanlarla öğle yemeği de yiyen Kurtulmuş, daha sonra Türk-İş’e giderek 11 gündür Ankara’da bulunan Tekel çalışanları ile kucaklaştı.

Parti genel merkezinin önünde yaptığı konuşmada Tekel çalışanlarının vermiş oldukları bu mücadelenin şahsi bir mücadele olmadığını belirterek, “Bu direniş Türkiye’nin uluslar arası küresel emperyalizme direnişin adım taşlarıdır” şeklinde konuştu. Tekel çalışanlarının bugün karşılaştıkları emeklerini değersizleştirme girişimlerinin uygulanan IMF programlarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “2000 yılının başında yürürlüğe konulan IMF programları ile Türkiye ekonomisi maalesef küresel sermayeye teslim edildi. Stratejik kuruluşlar tek tek satıldı. Emek değersizleştirildi, çalışanlar kapı önüne bırakılırken, konulan kotalarla çiftçinin eli tarımdan çektirildi” tepkisinde bulundu.

Kemal Derviş ile birlikte uygulanmaya başlanan müstemleke ekonomisinin kurallarının AKP hükümeti döneminde bir zulüm çarkı haline geldiğine işaret eden Kurtulmuş, “Tekel fabrikalarının özelleştirilerek kapatılması emperyalistlerin oynadığı bir oyundur. Bu oyunu bozacağız” diye konuştu.

Bugün yaşananları Saadet Partisi olarak 2002 yılında anlatılarını anımsatan Kurtulmuş, Tütün Yasası ile fabrikalar özelleştirilirken, tütün üreticilerinin de üretimden elini çektiğini söyledi. “Devletin elinde tütün fabrikası mı olurmuş diyorlar! Evet olur. En verimli, en üretken çalışanlar tekel çalışanları idi. Bunu ben söylemiyorum, rakamlar söylüyor. Bizim Ahmetlerimiz, Mehmetlerimiz tütün üretemiyor ama Hanslar, Johnlar üretip bize satıyorlar” eleştirisinde bulunan Kurtulmuş, Tekel özelleştirmesinin ‘tekeli kıracağız’ iddiası ile yapıldığını ancak Türkiye’nin 5 tütün şirketinin tekeli haline getirildiğinin altını çizdi.

Kurtulmuş; ''Şimdi şakayla karışık arkadaşlara şunu da söyleyelim; Yarın bunlar bu kafayla giderlerse polis teşkilatını da özelleştirirler. Bu kafayla giderlerse Türk Silahlı Kuvvetlerini de özelleştirmeye kalkarlar. Ağabeyleri Irak'taki ordularını özelleştirdiler. Amerikan işgal ordusu da özelleştirildi. Bunlar gerçekten rotasından çıkmış adımlardır. Yüce Türk milleti bu yanlışlıkları düzeltecek ve Türkiye'yi sizlerin ellerinden yeniden rotasına sokacaktır'' dedi.

Yapılan en büyük zulmün insanları ekmeğe muhtaç hale getirmek olduğunu kaydeden Kurtulmuş, hükümeti Tekel çalışanlarının haklı mücadelesine kulak vermeye davet etti. Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bırakın size uluslar arası güçlerin verdiği programları uygulamayı. Bırakın emeği değersiz hale getirmeyi, bir insanın en kutsal şeyi emeğidir. Emeği kutsal olarak görmeyen, emeğin değerini bilmeyen hiçbir iktidarın iktidarını sürdürmesi mümkün değildir”

Tekgıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç ise yaptığı kısa konuşmada Saadet Partisi’nin Tekel çalışanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Haklı ve meşru bir hak mücadelesi verdiklerini bildiren Amaç, “11 gündür Ankara’dayız. Ancak hakkımızı alasıya kadar daha nice 11 gün Ankara’da olacağız. Toplumun her kesiminden anlamlı destekler alıyoruz” dedi.