Kurtulmuş: Suikast aydınlatılmalı

Bülent Arınç'a suikast iddialarını TV8'de katıldığı bir programda değerlendiren Kurtulmuş, 'Böylesine vahim bir iddia üzerinden politika yapılmamalı ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu anlamda hem iktidara hem de muhalefete önemli görevler düşüyor' diye konuştu.

Saadet Partisi Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, dün sabah Erkan Tan'la Başkent'ten programının canlı yayın konuğu oldu. Türkiye'nin gündemi üzerine önemli değerlendirmeler yapan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasının ardından hükümet ve muhalefet cephesinden açıklamaları şaşkınlıkla takip ettiğini söyledi.
Hükümet ve meclisteki muhalefet partilerini eleştiren Kurtulmuş, "Suikast girişimi iddiasının söylenmesi bile tüyleri diken diken etmesi gerekir. Ama her iki kanatta bu olaydan kendilerine siyaseten kazanç sağlamaya çalışıyor. Ben buradan onları uyarıyorum. Buradan hiçbir siyaset çıkmaz. Buradan hiçbir muhalefet partisine bir şey gelmez. Bu konuda iktidar partisine de sadece söz söylemek değil, icraat anlamında önemli görevler düşüyor. Bu olayın arkasında kim varsa hemen ortaya çıkarılması gerekir" dedi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
Emniyet kuvvetlerinin bu vazifeyi derhal yerine getirmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Muhalefetin böyle bir iddiaya komik demesi çirkindir.
Bir suikast teşebbüsü üzerinden politika yürütülmez. Türkiye'de demokrasinin sağlıklı bir ortamda yürütülmesi için sadece politikacıların değil, sokaktaki vatandaşların da kendisini güven içinde hissetmesi gerekir. Kaldı ki, Türkiye geçmişte bir sürü suikast girişimlerinin olduğu bir ülkedir. Türkiye, Başbakanlık yapmış bir insanın Nihat Erim'in, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın yine Eşref Bitlis gibi çok üst düzey komutanların öldürüldüğü bir ülkedir. Hatta rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a da suikast yapılıp yapılmadığı konusunda da ciddi şaibeler vardır" diye konuştu.


SUÇLULAR YARGIÇ ÖNÜNE ÇIKARTILMALI
Kurtulmuş, "Böyle olaylar yaşamış bir ülkede, başbakan yardımcılığı yapan etkin bir siyasetçiye Sayın Bülent Arınç'a yönelik bir suikast girişiminin konuşulması fevkalade vahimdir. Bu konuda muhalefette olayın aydınlatılması için elinde bir şey varsa yardımcı olmalıdır. İktidar partisinin ise bu konu üzerinden muhalefetle bir atışmaya girmesinin hiçbir rasyonel tarafı yoktur. Vahim bir iddia ortada ve bu iddianın aydınlatılması, gerçekten varsa böyle bir teşebbüs Türk yargı sisteminin önüne çıkartılması lazım" ifadelerini kullandı.


İŞSİZLİK ÇOK VAHİM
Saadet Partisi ile AK Parti arasındaki farkı anlatan Kurtulmuş, hükümetin dışa bağımlı ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Hükümetin rantiyeyi zengin ettiğini fakat vatandaşları yoksullaştırdığını dile getiren Kurtulmuş, "Bizim iktidarımız döneminde verilen ücretleri halkımız hala çok iyi hatırlıyor ve bizi unutmuyor.
Çünkü ekonomi konusunda biz diğer partilerden farklıyız. Milletten aldığımızı rantiyeye değil millete veriyoruz. AKP neden veremiyor. Çünkü iktidara geldiğinden bu yana dışa bağımlı ekonomi politikaları uyguluyor. Biz buna karşıyız. Mevcut sistemde, rantiye sınıfı zenginleşiyor ve millete kullanacak kaynak kalmıyor. Türkiye'nin şu anki en büyük sorunu üretememektir. Üretim olmayınca işsizlik artıyor. Şu anda Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 25'tir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.