İnternet için sabit telefon şart değil

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL aboneliği için sabit telefon hattının zorunlu olmadığını açıkladı.

Tüketiciler tarafından 'ADSL internet bağlantısı aboneliği için sabit telefon sahibi olmak şartı'nın kaldırılması için birçok mahkemede dava açıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, pek çok internet kullanıcısının kafasını karıştıran bir konuya ışık tutarak, “ADSL aboneliği için sabit telefon hattının zorunlu olmadığını” açıkladı.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un, internet kullanımıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Yıldırım, internet hizmetinin sunulmasında yerel telefon ağlarının kullanıldığını ve hizmetin bakır kabloların evlere kadar uzanması nedeniyle İnternet Servis Sağlayıcıların (İSS) altyapıdan yararlandığını belirterek, “ISS'lerin Türk Telekom'dan Yerel Ağa Ayrıştırılmış Tam Erişim hizmetini alarak, kendi kullanıcılarına sunma imkânı var” dedi.

UCUZ İNTERNET ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bu anlamda bu hizmet ile kullanıcıların ADSL hizmeti almasında Türk Telekom sabit telefon aboneliği zorunluluğu bulunmuyor” açıklamasında bulundu.

Ucuz internet için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yıldırım, Türk Telekom'un ADSL kullanımını yaygınlaştırmak için kalkınmada öncelikli 50 ile yönelik toptan tarife paketi hazırladığın, hazırlanan paketin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı tarafından onaylandığını ve aylık ücretin 11.97 TL olduğunu belirtti.