Edremit Belediye Başkanı çağrıda bulundu

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, yaptığı konuşmada Edremitli olanları Edremit'e kayıtlı olmaya çağırdı.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, “Genel bütçeden alınan paylar nüfus sayımına göre alınıyor. Edremit'e düşen pay yüzde 2.7’dir. Biz bunu artmasını istiyoruz. Edremit büyükşehir olduğu için bütün çevre ilçe ve beldelere buradaki yaşayan insanlarımız küçük yerlerde oy kullanmaları oraya yaramaktadır. Bunu siyasetçiler yapıyor. Siyasiler buna seçmen transferi diyor ama, olan Edremitlilere oluyor. Edremit bu yüzden 50 bini bir türlü aşamıyor. Bizim tahminimize göre Edremit’in nüfusu 80 bin dolayındadır. Biz diyoruz ki artık Edremitliler, biz Edremitliyiz, ben Edremit’te doğdum demesinler, Edremit’te kayıtlı olanlar Edremitliyim desinler. Edremit’e kayıtlı olmayanı Edremitli kabul etmiyoruz. Edremitli olmayana kesinlikle bu nedenle sosyal yardım yapmayacağı. Gelen herkese söyleyeceğiz. Belge isteyeceğiz Edremit’te kayıtlıyım derse sosyal yardım yapacağız. Bu meclis üyesi arkadaşlarımızla aldığımız karar size buradan açıklıyorum” dedi.
Kılıç, ayrıca bir soru üzerine bunu diğer siyasi partilerle görüştünüz mü şeklindeki soruya ise, “bunu bütün siyasi partilere söylüyoruz. Bizim siyasi partilerle kavgamız yok. Bütün siyasi partiler bizim kardeşimiz” şeklinde konuştu.