Dünyanın en küçük ses sanatçısı

Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en küçük ses sanatçısı olarak giren Moldovalı Cleopatra Stratan'ın 7 yaşında 3 albümü var.

 3 ve 5 yaşlarında birer albüm çıkaran minik yeteneğin üçüncü albümünün besteleri, müzik öğretmeni olan babasına ait. Üç yaşında çıkardığı albümle rekorlar kitabına giren Moldovalı minik yetenek Cleopatra Stratan, MTV tarafından 3 kez ödüllendirilmiş. Şarkıları İngilizce ve İspanyolcaya çevrilen minik sanatçı, Ghita isimli şarkısıyla Japonya'da aylar boyunca bir numarada kalmış. Stratan'ın ilk albümü 300 bin satarak bir başka rekorun da sahibi olmuş.

3 ve 5 yaşlarındaki albümlerden sonra Cleopatra Stratan, yeni yıl temalı 12 adet çocuk şarkısından oluşan üçüncü albümünü çok sevildiği Romanya'da bir konserle tanıttı. Müzik öğretmeni babası Pavel Stratan'la sahne alan minik yeteneğe yaşıtları yoğun ilgi gösterdi. Sempatik tavırları ve hareketli sahne performansıyla göz dolduran 7 yaşındaki Cleopatra'ya babası gitarıyla eşlik etti. Yeni yıl temalı çocuk şarkılarının ağırlıkta olduğu konserde, hareketli parçalara salondaki anne baba ve çocuklar eşlik etti.

Şarkı aralarında baba Pavel Stratan'ın minik seyircilere sorduğu bilmecelerle renklenen konserde, yaşıtları Cleopatra'ya çiçek ve oyuncak sundu. Bir erkek çocuğun cesaretini toplayıp Cleopatra'yı öpmesi ise salonda gülüşmelere neden oldu.

Müzik kariyerine 3 yaşında başlayan Cleopatra Stratan, 2008 yılında 'halk karşısında 2 saatlik bir konserde bulunan en genç şarkıcı', 'albüm yapan en genç şarkıcı', 'en çok kazanan genç şarkıcı' kategorilerinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye başardı.

Romanya'nın en sevilen sanatçıları arasında yer alan Cleopatra Stratan'ın 3 yaşında müziğe adım atış hikayesi de ilginç. Babasının konser provalarında ona eşlik eden Cleopatra, bir an mikrofonu kaparak babasının şarkısını söylemeye başlar. Şarkı sözlerini kendinden duyarak öğrendiğinden habersiz baba, sahne arkadaşlarıyla Cleopatra'yı sonuna kadar dinler. O şarkıyla Cleopatra'nın kariyerinin başladığını söyleyen babası Pavel Stratan, aynı zamanda kızının menajerliğini de yapıyor. Moldova vatandaşı olan Stratan ailesi Romanya'da ikamet ediyor.