Darp edilen öğretmenlere destek

Balıkesir'in Edremit ilçesinde iddiaya göre, geçtiğimiz günlerde öğrenci velileri tarafından 2 öğretmene yapılan darp olayı ile ilgili olarak Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şubesi okul önünde basın açıklaması yaptı.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde ilçenin Gazi İlköğretim Okulu’nda görevli 2 öğretmen, bazı öğrenci velileri tarafından tehdit ve darp edildi. Adli makamlara da yansıtılan olay ile ilgili olarak öğretmenlerin savunucusu olduklarını belirten ve Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şubesi, okul önüne giderek öğlen saatlerinde basın açıklaması okudu. Eğitim çalışanlarının yalnız ve sahipsiz olmadığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir’e, Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Kamu-Sen’e bağlı diğer sendika temsilcileri ve yöneticileri destek verdi.
Eğitimcilerin yaşadıkları sıkıntıların arttığına dikkat çeken başkan Süleyman Demir, “Geçtiğimi günlerde Edremit ilçemizde bulunan okullarda görev yapan eğitim çalışanı arkadaşlarımıza veliler tarafından tehdit ve darp olayı gerçekleşmesi bizi derinden üzmüştür. Ülkemizde eğitim ve eğitim çalışanlarının sıkıntıları her geçen gün artmaktadır. Eğitim çalışanlarının maddi olarak zor şartlar altında çalıştıkları herkes tarafından bilinmektedir. Tek gayesi çocuklarımıza yeni ufuklar açmak olan öğretmenlerimize velilerimizin desteğini beklerken, onlara kötü davranmalarını anlamakta güçlük çekiyoruz. Herkesin canı istediği zaman öğretmenlere iftira atamayacağını bilmesi gerekmektedir. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının zedelenmesi bizleri kaygılandırmaktadır. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının zedelenmesi bizleri kaygılandırmaktadır. Öğretmenlik mesleğine saygınlığını geri kazandıracak her türlü önlem derhal alınmalıdır. Bu olayların ardından eğitim çalışanlarının psikolojilerinin bozulmuş olduğu ve can güvenliklerinin olmadığı kanısındayız. Ancak eğitim çalışanlarının yalnız ve sahipsiz olmadıklarını Türk Eğitim-Sen olarak yanlarında olduğumuzu ve konunun takipçisi olduğumuzu basına ve kamuoyuna buradan bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.
Basın açıklamasının okunmasının ardından konuşan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul da, bu tür üzücü olayların tekrarlanmamasını isteyerek eğitim çalışanlarına destek olduklarını söyledi.