Çevre temizliği için seferber olundu

Palandöken Belediyesi bir hareketin fitilini ateşleyerek çevre temizliği seferberliği başlattı.

Palandöken İlçe Müftülüğü’nün de dahil edildiği çevre temizliği çalışmaları çerçevesinde, camilerde temizlik konulu Cuma hutbesi okutuldu. Yine ilçede bulunan ilk ve ortaöğretim kurumlarında dağıtılmak üzere 10 bin broşür ve 5 bin kitap ayıracı dağıtan Palandöken Belediyesi, öğrencilere çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Palandöken Belediyesi’ndeki çevre temizliği seferberliği, öncelikle ilçedeki camilerde başlatıldı. Müftülük tarafından hazırlanan ve konusu çevre temizliği olan Cuma hutbesi, ilçedeki tüm camilerde okutulurken, temizlik kampanyasına, ilk ve orta dereceli okullar da dahil edildi. Palandöken Belediyesi’nce hazırlanan 10 bin broşür ve 5 bin kitap ayracı, kimi okulların idarelerine teslim edilirken, kimi okullarda ise dağıtım, bizzat Palandöken Belediye çalışanları tarafından yapıldı. Öğrencilere dağıtılan broşürlerde, çevre temizliğinin önemine vurgu yapılırken, kitap ayraçlarında ise, sağlıklı ve dengeli beslenme uyarılarında bulunuldu.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, temiz bir çevre oluşturulabilmesinin, ancak bilinçli bir toplumla mümkün olabileceğini söyledi. Bu amaçla hem büyükleri, hem de öğrencileri bilgilendirdiklerini anlatan Bulutlar, “İlçe Müftülüğümüzle birlikte yaptığımız ortak çalışmayla, camilerimizde konusu çevre temizliği olan Cuma hutbesi okuttuk. Bunun dışında, yine üzerinde çevre temizliğinin önemini anlattığımız broşürleri okullarımızdaki öğrencilerimize dağıttık. Çevre temizliği bilinçle oluşur, gelişir ve alışkanlık haline getirilir. İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz.” dedi.