AK Parti'de İşbaşaran'ın bileti kesildi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve beraberindeki heyeti kabul ettikten sonra, TBMM'deki makamında bir süre çalışan Erdoğan, daha sonra AK Parti Grubunda, MYK üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantının ardından edinilen bilgiye göre, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun, Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verdiği öğrenildi. AK Parti tarafından alınan ihraç kararında, son günlerde Fevzi İşbaşaran tarafından medyada yer alan Emniyet teşkilatında çeteleşme yönünde çıkan haberlerin etkisinin olabileceği tahmin ediliyor.

AKP İLE EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR

Polis tarafından aracının lastiğinin parçalanması iddiasıyla gündeme gelen AKP’li Feyzi İşbaşaran Emniyet’in içinde çeteleşme olduğunu yönünde şu açıklamalarda bulunmuştu: “İçişleri Bakanı'na, Emniyet Genel Müdürü'ne ve Ankara Emniyet Müdürü’ne ileteceğim, olmazsa hukuki yollara başvuracağım. Bunlar tür hareketler bana değil, Ankara Emniyet Müdürü'ne yönelik hareketler. Başka arkadaşlara da benzer uygulamalar yapıldı. Ankara Emniyet Müdürü, teşkilatta yanlış içinde olanların önünü kesti, rüşvete son verdi, düzen ve dirlik getirdi. Kendisinin İstanbul Emniyet Müdürü olacağı söylentileri var. AKP ile Emniyet Müdürü'nü karşı karşıya getirip, yolunu kesmek istiyorlar. Ankara Emniyet Müdürü'nü AKP’ye harcatmak istiyorlar. Genelkurmay’ın bugünkü açıklamasından sonra net olarak anlaşıldı ki, Emniyet Müdürü’ne karşı polisin içinde tezgah var. Yakalanan subaylar kağıt yutmuş, kroki çıkmış. Bunlar komedi. Belliki ortada bir tezgah, Emniyet içinde çete var. Çetecikler, hükümet ile TSK’nın arasını bozmak istiyor.”

İLK VUKUATI DEĞİL

Öte yandan Fevzi İşbaşaran 29 mart seçimlerinden önce başka bir küfür olayıyla daha gündeme gelmişti. Elazığ’ın Karakoçan İlçesi AK Parti İlçe Başkanı emekli imam Mehmet Emin Aşam, partisinin Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın kendisini ölümle tehdit ettiğini, küfür ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve istifa etmişti.

Aşam, avukatı aracılığıyla Milletvekili İşbaşaran’ın kendisini ölümle tehdit edip küfür ettiği telefon konuşmasını da basın mensuplarına dağıtmıştı. Basında yayınlanan ve o dönem büyük yankı bulan kayıtlarda, Milletvekili Fevzi İşbaşaran rüşvet aldığını iddia edip, istifasını istediği emekli imam olan İlçe Başkanı Aşam’a galiz küfürler ediyordu.

PARTİDEN BANA TEBLİĞ GELMEDİ

Polislerle tartışan ve AK Parti tarafından ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Feyzi İşbaşaran karar sonrası yaptığı açıklamada, kendisine henüz bu kararın parti yöneticileri tarafından tebliğ edilmediğini belirterek, bu konuda İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da her hangi bir telkinde bulunmadığını söyledi.


FEVZİ İŞBAŞARAN'I YAKAN TARTIŞMA ANI