Pamukoğlu:Açılım karanlık bir yoldur

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, demokratik açılımın karanlık bir yol olduğunu belirterek 'bu PKK'nın asıl glmek istediği noktadır' dedi.

HEPAR Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği programa katılmak için Bursa'ya gelirken İnegöl teşkilatı tarafından Özdilek Alışveriş Merkezi'nde ağırlanan Pamukoğlu, ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi. Pamukoğlu, açılım denilen konunun karalıkta yol alan bir hikaye olduğunu, karanlıkta yol alan hikayenin karanlıkta son bulacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarına değinen Pamukoğlu, "İki tarafın da konuşmalarından bir şey anladığım söylenemez. Konunun daha net hale gelmesi gerekiyor. Tahkikat sonlandığı zaman yanlış veya doğrular ortaya çıkacaktır. Sonuç ortaya çıktığında o zaman daha sağlıklı bir açıklama yapmak mümkün olur" dedi.

Şu an gelinen noktanın 1978 yılında kurulan PKK'nın gelmek istediği nokta olduğunu ifade eden Pamukoğlu, "Bir süre önce kapatılan PKK partisi, hükümet, Amerika, AB, Talabani, Barzani gibi isimler, PKK'nın bir noktaya gelmesi için çalışıyor. 1978 yılında PKK hangi amaçla kurulup 1984 yılında silahlı eylemlere başladıysa gerçekleştirmek istediği hedefe ulaştılar. Tam hedefin üzerine gelmediler ama yarısına ulaştıkları söylenebilir" diye konuştu.

"25 YILDIR AYNI DOLAP DÖNDÜ"

Pamukoğlu, Öcalan'ın DTP'li milletvekillerinin istifa etmemesi yönündeki telkinleri hakkında ise, "Yadırgadığım bir konu değil. Ne kadar parti kurduysa o partiyi kendisi idare ediyordu. Dağdaki eşkıya, şehirdeki çete, siyasi bir örgütle yönetildi. 25 yıldır hep aynı dolap döndü. Neden bu PKK ile baş edilemiyor denirse 20 yıldır yapılanların aynısıdır. Vesait altındaki hükümetlerle güçlü bir istihbarat ağı kurulmadan eşkıyaya denk kuvvetlerle mücadele edilmediği sürece bu sorun ortadan kalkmaz. Açılım denilen konu karanlıkta yol alan bir hikayedir. Karanlıkta yol alan hikaye karanlıkta son bulacaktır" dedi.

Genel Başkan Pamukoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Kürt devleti Kuzey Irak'ta kuruldu. Adına da Güney Kürdistan denildi. Kuzey için zorluyorlar ama avuçlarını yalayacaklar. Biz topraklarımızı ne verebiliriz ne de daraltabiliriz. Hak ve Eşitlik Partisi bu sorunu halledecek. İlk önce bize karşı müttefik olanlara ne yapmaları gerektiğini söyleyeceğiz. Yapmazlarsa müttefiklik şartlarımızı göstereceğiz. Sonrasında dağdaki ve şehirdeki çetelerin yapabileceği bir şey kalmayacak."

"2010 YILINDA ERKEN SEÇİM"

Pamukoğlu, seçimlerin sonbahar aylarında yapılabileceğini, HEPAR'ın seçimlere hazır olduğunu vurguladı. HEPAR olarak ilçelerde örgütlenmelere devam ettiklerini ifade eden Pamuoğlu, "İllerimizin 40'a yakını genel seçimlere hazır hale geldi. Eğer genel seçimler sonbaharda olursa 60-66 tane il teşkilatımız hazır olur. Meclis'te yer almaktayız. Boy ölçümüzün ne olacağını gördüklerinde hem içerdekiler hem de dışarıdakiler şaşıracak. Avrupa ne olacağını bildiği için, AB raporunda HEPAR'dan bahsediliyor. HEPAR
hakkında, 'Büyüyor, gelişiyor, bizi Türkiye toprakları üzerinde dolaştırmaz' diyorlar" şeklinde konuştu.