Mehmed Akif anlatılacak!

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Baygem'in düzenlediği programda Mehmed Akif'i anlatacak...

Bayrampaşa Belediyesi'nin gençlik merkezi BAYGEM'den anlamlı bir program daha...

Baygem, vefatının 73. yılında Mehmed Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştiriyor... Mehmed Akif'in “Asım Nesli”nden yola çıkan yetkililer programa da “Mehmed Akif'ten 'Asım'ın Nesli' NE?" diye anlamlı bir başlık vermiş... Programda Yavuz Bahadıroğlu, Mehmed Akif'i anlatacak.

Daha öncesinde Mehmed Akif'ten şiirler ve sinevizyon gösterileri olacak...

Program, 24 Aralık 2009 tarihinde saat 10:00'da Mehmed Akif'in kabri başında anılmaysıyla başlayacak. Program, saat 14:00’te Bayrampaşa Kaymakamlığı'nın altındaki Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi'nde Yavuz Bahadıroğlu'nun gerçekleştiriceğu konuşmayla devam edecek.

Öte yandan

Yusuf Armağan’ın sunduğu Yeryüzü Notları’nda bu hafta ‘milliyetçilik ve ulus devlet’ konuşuluyor. Sosyolog- Yazar Abdurrahman Arslan’ın katılacağı programda, “Milliyetçiliğin kökenleri nedir? Ümmetten yaratılan ulus, neden sorun üretme mekanizmasıdır? Fransız İhtilali neyin başlangıcıdır?” gibi sorulara cevap aranıyor. Modernizm ve ideoloji, kapitalizm ve demokrasi kavramlarına yönelik sorgulamaların da yapılacağı programda Avrupa’daki ulus tecrübesiyle Ortadoğu’daki ulus devlet örnekleri neden farklı sonuçlar doğurmuştur? sorusu da mercek altına alınıyor. Açılım tartışmalarında etnisitenin yeri ve milliyetçiliğin yükseliş nedenlerine yönelik değerlendirmelerin de yapılacağı programı kaçırmamanızı öneririz.

Yeryüzü Notları 23 Aralık Çarşamba 18:00’de TVNET’te

Süleyman Çobanoğlu Gökdemir İhsan'ın konuğu!

“İslamlıkta kavuşmak yoktur”un şairi N’aber’de

Gökdemir İhsan’ın hazırladığı “N’aber”, sanatçı ve yazarların dünyalarını izleyiciye aktarmaya devam ediyor. Şiirleri, senaryoları ve programlarıyla tanınan Süleyman Çobanoğlu’nun katılacağı programda şiir, kitap, televizyon ve hayat konuşuluyor. Aşk ile Hain Kardeş, Yobazlığa Övgü, Şiirler Çağla ve Hüdayinabit gibi ayrıcalıklı kitaplarla birlikte, “bilesin kavuşma yoktur İslamlıkta, kavuşanlar ancak gâvurdur” gibi çok konuşulan mısraların şairi olarak da bilinen Çobanoğlu, bugünlerde okuduğu kitapları, çalışmalarını ve kendi dünyasının renklerini paylaşıyor. Her bölümünde farklı bir ismin ağırlandığı programda, sanatçı ve yazarlar hayatlarını, hikayelerini ve gündemlerini paylaşıyor. Aktüalite ve kültür adamlarına uzatılan mikrofonlara verilen cevaplar renkli bir dünyanın kapısını aralıyor. Sanata ve hayata yeni açılar, yeni selamlar için

N’aber, 24 Aralık Perşembe 15:45’te TVNET’te.