Bakanlık, obezleri tedavi edecek

Sağlık Bakanlığı, herhangi bir nedenle hastanelere başvuran kişileri kilo kontrolünden geçirecek.

Bakanlık, obez olanların tedavilerinin yapılmasını sağlayacak. Türkiye Obezite ile Mücadele ve Kontrol Programı çerçevesinde, birinci basamak sağlık kuruluşları ve toplum sağlığı merkezlerindeki personel, obezite ile mücadele konusunda bilgilendirilecek. Bu çerçevede, obezite tanısı ve tedavisi için klinik rehberler yayımlanacak. Sağlık kuruluşlarına herhangi bir nedenle başvuran bireylerin fazla kiloluk ve obezite açısından değerlendirmelerinin ve tedavilerinin yapılması sağlanacak. Piyasada zayıflama amaçlı satışa sunulan ürünlere yönelik denetimlere ilişkin mevzuat geliştirilecek.

ALO 184 OBEZ HATTI

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bireylerin her an ulaşabilecekleri ve doğru bilgi alabilecekleri Obezite ile Mücadele Bilgi Hattı, ALO 184 içinde yer alması sağlanacak. Gebe ve emziklilik dönemi kadınlar düzenli aralıklarla sağlık kuruluşlarına başvurarak kilo kontrolü ile ilgili danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

ÖĞRENCİLER YILDA 2 KEZ ÖLÇÜLECEK

Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin yılda 2 kez vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümleri yapılacak. İnteraktif, eğlenceli ve öğretici eğitim teknikleri, bilgisayar oyunları kullanılarak okul öncesi ve ilköğretim çocukları obezite ile mücadele konusunda bilgilendirilecek. Gıda ürünleri etiketlerinde uluslararası yaklaşımlar dikkate alınarak tüketici bilgilendirilip, kolay anlaşılabilir ve okunabilir şekilde besin öğeleri tablosunun yer almasının sağlanacak.