'Sporda dostluk ve barış'

Mersin'de düzenlenen 'Sporda Barış ve Dostluk Gecesi'nde Türk sporunun ünlü isimleri bir araya geldi.

'Sporda dostluk ve barış'
Sporajans.org tarafından HiltonSA Mersin Oteli'nde organize edilen ve gelenekselleştirileceği belirtilen gecede; internet üzerinden yapılan anketlerle belirlenen '2009 Yılının Spor Adamları Ödülleri' de sahibini buldu. 'Türk Sporunu Yönetenler Mersin'de Buluşuyor' sloganıyla gerçekleştirilen; Levent Kızıl, Bülent Uygun, Samet Aybaba, Ümit Kayıhan, Tanju Çolak, Pascal Nouma, Ali Gültekin gibi isimlerin de katıldığı gecenin sunuculuğunuysa İpek Tanrıyar üstlendi.
Burada konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, sporun her zaman öncelikleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, Mersin'in Türk sporunda arzu edilen noktaya taşınabilmesinde kentin tüm dinamikleriyle ortak hareket ettiklerini anlattı. Kent olarak '2010 Akdeniz Oyunları'na aday olduklarını ancak istenilen sonucu alamadıklarını hatırlatan Vali Aksoy, ortaya konulan kararlılığın 2017 yılında yapılması planlanan oyunlara adaylık açısından oldukça önemli olduğu ve bu kapsamında başlatılan çalışmalarınsa
sürdürüldüğünü dile getirdi. Aksoy, kentte spor alanında hayata geçirmiş oldukları proje ve çalışmalar hakkında da davetlilere bilgi verdi.

"İSMAİL KÖYBAŞI TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ FUTBOLCULARINDAN BİRİ"
Konuşmaların ardından 'Yılın Spor Adamları Ödülleri'ne geçildi. 'Sporda Barış ve Dostluk Özel Ödülü'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürst layık görülürken, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise, 'Yılın Valisi Ödülü'nü alan isim oldu. 'Yılın Teknik Adamı Ödülü'nü ise bir dönem Sivasspor'u çalıştıran Bülent Uygun alırken, Beşiktaş'ın efsane isimleri arasında gösterilen Ali Gültekin,'Sporda Vefa Ödülü'ne layık görüldü. Samet Aybaba ve Ümit Kayıhan 'Emeğe Saygı
Ödülü'nü alırken, Pascal Nouma, Tanju Çolak ve Engin Özdemir de ödül alan isimler arasında yer aldı.
'Sporda Barış ve Dostluk Onur Ödülü'ne Gaziantepspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl aldı. Kızıl'a ödülünüyse Mersin İdmanyurdu Onursal Başkanı Hamit İzol takdim etti. Sahnede kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Levent Kızıl, Beşiktaş'ın kendilerinden transfer etmiş olduğu futbolcular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle İsmail Köybaşı'nın Türkiye'nin en önemli futbolcularından biri olduğunu ve gelecekte de A Milli Futbol Takımı'nın formasını uzun süre giyeceğine inandığını dile getirdi.
İsmail'in transferinde her iki takımın da karlı çıktığını, kulüp olarak da kendilerinin Türk sporuna yeni yıldızlar yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Kızıl, önümüzdeki süreçte de bu misyonlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

"BEŞİKTAŞ BU YILI DA ÇİFTE KUPAYLA TAMAMLAYACAKTIR"
Beşiktaş'ta bir döneme damgasını vuran Pascal Nouma ise, İHA muhabirine yapmış olduğu açıklamasında; bu yıl Beşiktaş'ın zor bir sezon geçirmesine karşın, şampiyonluk yarışından kopmadığının altını çizerek, "Şampiyonluk yarışında en büyük favorim, her zaman olduğu gibi Beşiktaş. Bu yıl da sezonu çifte kupayla kapatacaklarına inanıyorum. Zor günler geçirdiler ama bu durumun üstesinden de gelmeyi başardılar. Siyah-Beyaz renkleri benim için ayrı öneme sahip. Önümüzdeki dönemde eğer bana görev verilirse
Beşiktaş'a seve seve hizmet veririm" dedi.
Sporajans.org tarafından organize edilen gece, Lerzan Mutlu'nun seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli parçaların ardından sona erdi.