Safran Koleji'nin büyük başarısı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Lincoln şehrinde bulunan Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na katılan Özel Safran Koleji öğrencileri 11 madalyayla döndüler.

Safran Koleji'nin büyük başarısı
Nebraska Üniversitesi tarafından 1985 yılından bu yana yapılan ve kendi alanında dünyanın en prestijli uluslararası matematik olimpiyatlarından biri sayılan AMC-8`in bu yıl 25.cisi yapıldığını söyleyen Özel Safran Koleji Müdürü Suat Bilir, " Dünya genelinde 90 ülkeden 170 bin öğrencinin katıldığı AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyat 'ında Özel Safran Koleji öğrencileri 3 altın, 5 gümüş ve 3 bronzla, toplam 11 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Sınava giren 8. sınıf öğrencilerinden Feyzanur Böyükcesur, Ömer Faruk Akbulut ve Muhammet Emin Akbıyık 22 puan barajını geçerek altın madalya kazandılar" dedi.
Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatlarında Altın madalyalar kazanmasının Türk Milleti adına gurur verici olduğunu da söyleyen Özel Safran Koleji Müdürü Suat Bilir, öğrencilerin elde ettiği bu başarısından dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, "Bu sonuçla bizlere büyük bir sevinç yaşattılar. Okulumuzda 5.sınıftan itibaren Matematik Olimpiyat Takımları oluşturuluyor ve bu takımlar özel derslerle hazırlanıyor. 6.sınıftan itibaren de ulusal ve uluslar arası yarışmalara giriyorlar. Bu yarışmada da 6,7 ve 8 sınıf olimpiyat takımlarımız yarıştı. Bu başarı hem bize hem de öğrencilerimize bundan sonra katılacağımız yarışmalar için de güven vermiştir. Öğrencilerimizin madalya kazanması bu çalışmaların boşa gitmediğinin de en güzel göstergesi. Okulumuz bundan önce birçok başarıya imza attı ancak bu hepsini perçinledi. Karabük'e bir ilki yaşattı" diye kaydetti.