Mesai bitince uçağı terk etti

Köln'den İstanbul'a gitmek için havalanan THY uçağının pilotu, 8 saatlik mesaisi bitince uçağı terk etti.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Köln-İstanbul seferini yapan uçağının kaptan pilotu, önceki gün iki saat gecikmeyle Almanya’dan sabaha karşı 03.00'te havalandı. 156 yolcusuyla İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na inecek olan uçaktaki şeker hastası Raziye Al, bir saat sonra kendisini kötü hissettiğini söyleyip hosteslerden su istedi. Hostesler, kadınla ilgilenirken Kaptan Pilot M.K. da "Hasta yolcu var. Belgrat'a ineceğiz" diye anons yaptı. Uçak, 05.00'te Belgrat’a indi. Al, uçağın bulunduğu yere gelen ambulansta yarım saat kontrolden geçirildi. Uçuş ekibi, hasta kadının tedavisinin tamamlanmasına rağmen beklemeye devam etti.

YENİ UÇAK GÖNDERİLDİ


İki saat sonra sivil havacılık kuralları gereği uçuş için üst limit olan 8 saatlik süre dolduğundan havalanamayacaklarını bildiren ekip uçaktan indi. Yaklaşık 10 saat havalimanında bekleyen 156 kişi, gönderilen başka bir uçakla İstanbul'a ulaştırıldı. Sabiha Gökçen'e inmesi gereken uçak, elverişsiz hava şartlarından Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldı. Yaşananlara tepki gösteren yolcular, pilotların uçmamak için rahatsızlanan yolcuyu bahane edip acil iniş yaptığı iddiasında bulundu. THY ise, uçağın hava şartları nedeniyle önceki seferinde gecikme yaşadığını, mesai süresinin dolması nedeniyle pilotun uçmamasının normal olduğunu açıkladı.

ZATEN İNECEKMİŞLER

Kendisi bahane edilerek uçağın indirildiğini ileri süren Raziye Al, "Başım döndü, su istedim. Hosteslere de iyi olduğumu söyledim. Ama pilotun uçağı indirdiğini nereden bileyim" dedi. Al yaşananları şöyle anlattı: "Uçakta başım döndü. Hosteslerden su istedim. İndikten sonra ambulansın içinde yarım saat kontrol ettiler. 'Şeker, tansiyon hepsi güzel' dediler. Sonra uçağa geri döndüm. Bu sırada pilotlar 'Bizim mesaimiz burada bitti' dediler. Hosteslere iyi olduğumu söyledim. Zaten ineceklermiş, beni bahane etmişler."