Gülen'den CHP'li Özyürek'e dava

Fethullah Gülen, CHP Parti Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek hakkında tazminat davası açtı.

Gülen'den CHP'li Özyürek'e dava
Gülen'in avukatı Orhan Erdemli tarafından açılan davanın dilekçesinde, Özyürek'in açıklamasının, 17 Ağustos 2009 tarihinde "www.cumhuriyet.com.tr" adresli internet sitesinde "Gülen-Apo Elele, Kürt Devletine Doğru Gidiyoruz" başlığıyla; 18 Ağustos 2009'da ise Cumhuriyet gazetesinde "Kürt Açılımı Tartışmaları" başlığı ile haberleştirildiği aktarıldı.

"Söz konusu açıklama ve yayınla Gülen'in, 'terörist başı' olarak anılan bir kişi ve 'binlerce insanın ölümüne yol açan PKK' ile birlikte anıldığı, onlarla birlikte hareket ederek, 'Türkiye'yi bölme projesi içinde bulunan' ve Kürt devleti kurulmasına çalışan bir kişi olarak suçlandığı" belirtilen dilekçede, "Böylece Gülen, otuz bin insanın sorumlusu/katili bir "terörist başı' ve 'terör örgütü' ile birlikte anılarak halkın kin ve husumetine maruz kılınmıştır" denildi.

"Gülen'in, Türk ve dünya kamuoyunda 'hoşgörü' ve 'diyalog' faaliyetleri ile tanındığı" ifade edilen dilekçede, "Bir kişi hakkında yargıda bulunurken onun ömrü boyunca söylediklerine ve yaptıklarına bakılır. Müvekkilimin bütün faaliyetleri ve eserleri ortada olup bu faaliyet ve eserlerde, dava konusu haberde ileri sürülen iddiaların en küçük bir imasına dahi rastlanamaz. Dolayısıyla dava konusu isnat, böyle bir şahsiyete yöneltilmiş çirkin ve insafsız bir iftiradır" ifadesine yer verildi.

Dava dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesi ve CHP'li Özyürek'ten, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin TL manevi tazminat talep edildi.

Mustafa Özyürek ise yaptığı yazılı açıklamada, "Terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan'ın açıklamaları, Fethullah Gülen'le PKK arasında bir yakınlaşma olduğunu gösteriyor. Ben bu duruma kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştım. Bu yakınlık onları rahatsız etmiş olacak ki dava açmışlar. Tazminat davalarına alıştık. Yargının en adil kararı vereceğine inanıyorum" dedi.

Tazminat davasının görülmesine Şişli 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacak.