Citibank'a rus saldırısı

Rus internet hackerları Citibank'ı milyonlarda dolar zarara uğrattı.

Amerika'nın önde gelen bankalarından Cİtibank'ın başı rus internet korsanları ile belada. Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, hükümet görevlileri FBI’ın Citigroup’a ait Citibank’ı hedef alan sanal saldırı için soruşturma yürüttüğünü bildirildi. Gazete, korsanların bankanın sitesine doğrudan mı yoksa üçüncü kişilerin üzerinden mi ulaştığının açıklanmadığını söylerken, saldırının sanal alemdeki suç-ulusal güvenlik ilişkilerini gündeme getirdiğini belirtti.

Saldırıların yaz boyunca takip edildiği belirtilirken, konuyu araştıran görevlilerin saldırıların bir sene önce başlamış olabileceği ihtimali üzerinde durduğu açıklandı. Tehdidin ABD’li uzmanlar tarafından hackleme programları ve aksesuarları satan bir Rus mafyası tarafından kullanılan bir ağdan gelen şüpheli bağlantılar sayseinde farkedildiği bildirildi.

FBI'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

FBI'dan yapılan açıklamaya göre, geçen sene ABD'de online işlenen suçlar  260 milyon dolarlık zarara neden oldu. Bankalar müşterilerini korkumamak için bu suçları kamuoyundan sakladığı idda edildi.

1994 yılında Citibank yine bir rus saldırısına maruz kalmış, 10 milyon dolarlık bir zarar yaşamıştı.