Patlama olan lise tatil edildi

Gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelen Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde bugün için eğitime ara verildi. Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, olayda ihmal olup olmadığının teknik ve idari soruşturma sonunda netlik kazanacağını kaydetti.

Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki patlamanın, okulun gıda bölümü için yeni yapılan atölyenin teslimatı sırasında meydana geldiğini söyledi. Gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada, 2 öğretmen, 3 öğrenci ve 2 işçinin hafif yaralandığını kaydeden Okur, olayın ardından okulun hemen tahliye edildiğini dile getirdi. Okur, "Gaz sıkışmasından dolayı bir parlama ve buna mütevellit şiddetli bir patlama meydana geldiğini arkadaşlarımız bana söyledi. Ama çok şükür ucuz atlatılmış bir olay. 3 öğrencimiz de hafif yanık ve yaralanma, bir öğretmenimizde yaralanma var" şeklinde konuştu.

Okulun bugün için tatil edildiğini kaydeden Kaymakam Ahmet Okur, atölyenin teslimi sırasında öğrencilerin orada olmasının bir ihmal olup olmadığını soran basın mensuplarına, "Teknik ve idari anlamda soruşturma başlatıyoruz. Bu soruşturmanın ardından netlik kazanaca. Bu konuyla ilgili tahkikat yapılıyor. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor " dedi.

Öte yandan patlamada yaralanan öğretmenler Tülin Özcan ve Zeliha Tekin, öğrenciler Tuğçe Çıkma, Yılmaz Semih Taşkın, ve Özge isimli öğrencinin durumlarının iyi olduğu, Hüseyin Avcı ve Hakan Arıkan isimli işçilerin tedavilerinin Kartal Devlet Hastanesi'nde devam ettiği öğrenildi.