Kozan'da altyapı çalışmaları

Kozan Belediyesi, yeni açılan Tufanpaşa Mahallesi Orçan Hüseyin Caddesi ve Fehmi Özel Türkay Caddesinin birleştiği nokta ile Saimbeyli Caddesi'nin altyapı sorununu çözmek üzere yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına başlandı.

Edinilen bilgiye göre şantiye ekipleri tarafından cadde üzerinde yapılan alt yapı çalışmaları kapsamında döşenecek olan 420 metrelik alt yapı yağmur suyu hattı bölümüne şu ana kadar 200 metre kat edilip 600’lük borular kullanılarak bir bölümünün döşendiği ve kalan 220 metrelik bölümün de en kısa sürede bitirileceği öğrenildi.

Gerçekleşen bu çalışma sonrasında Saimbeyli Caddesi’nden şehir merkezine gelen yağmur sularının şehir merkezine gelmesi bu hat sayesinde önlenmiş olacak.
Konuyla İlgili Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Vermiş olduğumuz sözleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fehmi Özel Türkay ve Saimbeyli Caddelerimizden şehir merkezine gelen yağmur suları büyük sıkıntı oluşturuyordu. Yeni almış olduğumuz iş makinesi ile başlatmış olduğumuz bu çalışma neticesinde şehir merkezine gelen yağmur sularının kısmi olarak önüne geçilerek Fehmi Özel Türkay ve Saimbeyli Caddesi güzergahında yağmur suyunda etkilenen bölgeler büyük oranda bir rahatlamaya kavuşacaktır” dedi.

Alt yapı çalışmaları biter bitmez üst yapı çalışmalarına geçilecek olan caddenin kısa süre sonra da trafiğe açılacağı öğrenildi.