Gilad Şalit'in kaderi belli oldu

İsrail esir askeri Gilad Şalit'in kurtarılması için Hamas'ın yaptığı öneriyi değerlendirdi. Henüz resmi açıklama yapılmasa da İsrail'in cevabının olumlu olması bekleniyor.

İsrail, rehin askeri Gilat Şalit'in akıbetini de belirleyecek olan Hamas'ın esir değişimi önerisiyle ilgili kararını verdi.

Dün gece geç saatlere kadar öneriyi değerlendiren İsrail İç Güvenlik Kabinesi, yanıtını Alman arabulucuya iletti. Ancak yanıtın olumlu ya da olumsuz olduğu resmi makamlar tarafından henüz açıklanmadı.

Hamas, 2006 yılında rehin alınan İsrail askeri Gilat Şalit karşılığında, bin kadar Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasını istiyor.

Bazı İsrailli bakanlar, Hamas'ın listesindeki tutukluların bir bölümünün saldırılara karıştığını söyleyerek serbest bırakılmalarına karşı çıkıyordu. Ama gelen haberler İsrail'in yanıtının, muhalefete rağmen olumlu olacağı yönünde.

İsrail'in Hamas'ın yaptığı önerinin bazı noktalarında değişiklik istediği belirtiliyor. Bu noktaların başında, serbest bırakılacak Filistinli tutukluların büyük bölümünün, özellikle de en tehlikeli olanlarının, başka ülkelere gönderilmesi geliyor.