Edirne'de 21 mülteci yakalandı

Edirne merkez ve ilçelerinde jandarmanın yaptığı kontrollerde 21 kaçak yakalandı.

Enez ilçesine bağlı Yenice köyü yakınlarında devriye gezen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çöplük mevkiinde terk edilmiş araç içerisinde Türkiye'den Yunanistan'a geçirilmek üzere getirildikleri tespit edilen 8 Myanmar uyruklu şahıs yakalandı. Yapılan araştırmada, olayda organizatör olduğu tespit edilen ve olay yerinden firar eden A.Y.'nin yakalanması çalışmalar devam ediyor.

Bir başka insan kaçakçılığı ihbarını alan Enez Jandarma Komutanlığı ekipleri Karaincirli köyünde yol üzerinde kontrollere başladı. Bu kapsamda durdurulan 59 DV 056 plakalı araç içerisinde aynı şekilde Türkiye'den Yunanistan'a geçirilmek üzere getirildikleri tespit edilen 4 Myanmar uyruklu şahıs daha yakalandı. Olayla ilgili olarak yabancı uyruklu şahıslara kılavuzluk yaptığı tespit edilen şüpheli E.K. yakalandı.

Edirne'de yapılan kontrollerde ise Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçiş yapmak için birinci derece kara askeri yasak bölgede 6 Filistin uyruklu şahıs yakalandı. Meriç ilçesine bağlı Küpdere beldesinde yapılan kontrolde, durumlarından şüphelenilen ve pasaportlarının olmadığı tespit edilen 1 Filistin ve 2 Pakistan uyruklu olmaz üzere toplam 3 şahıs yakalandı. Adiye sevk edilen şahıslar sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne tespit edildi.