Çete liderine 5 yıldızlı düğün

Suç örgütleriyle güvenlik görevlileri arasındaki bağlantıları ifşa eden Ahtapot Operasyonu'nda yapılan teknik takibe ilginç konuşmalar takıldı.

Antalya merkezli iki suç örgütüne yönelik 'Ahtapot' Operasyonu’nda gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdür yardımcısı Y.Ç. ile 8 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken çetelerin ilginç bağlantıları da gün yüzüne çıkarıldı. Aralarında iki emniyet müdür yardımcısı, iki şube müdürü, iki polis memuru, bir gardiyan ile bir astsubayın yer aldığı 28 zanlının gözaltına alındığı soruşturmada, Antalya Topçular Kışlası'nda görevli Albay P.Ü'nün mal beyanında olmayan ve dolandırıldığı anlaşılan 2 milyon TL'lik serveti de deşifre oldu.

SÖZ VERDİ


Polis, çete liderleri Bayram S. ve Oğuz K. ile restoran zinciri sahibi Ömer Ç'nin telefonlarını 17 ay boyunca dinlemeye aldı. Kayıtlara geçen bir konuşmada Albay P.Ü. çete lideri Bayram S'den dolandırılan 2 milyon TL'sini tahsil etmesini isteyerek "Borsacı Yaşar D'den paramı kurtar, senin Titanic Oteli'ndeki düğününü ben yapacağım. 200 bin TL mi, 300 bin TL mi, ne tutarsa masrafı ben karşılayacağım" teklifinde bulundu.

DEVREYE GİRDİ


Bingo Cafe adlı işyerini işleten ve Ankaralılar grubu lideri olarak tanınan Bayram S. Albay P.Ü'nün ricası üzerine borsacı Yaşar D'den alacağını tahsil etmek için devreye girdi. Bayram S'nin geçen yıl 5 yıldızlı Titanic Otel'de yaptığı padişah tahtlı düğünün sponsorluğunu P.Ü'nün yapmış olabileceğini akıllara getirdi. 200 bin TL'ye mal olduğu öne sürülen düğünde ünlü sanatçı Metin Şenses de sahne almıştı.

İHALE İÇİN BİRBİRLERİYLE ÇATIŞTILAR

Çete, Muratpaşa Belediyesi'nin geçen yıl sahilde lüks restoran yeri için açtığı ihaleye fesat karıştırdı. Bayram S. ile Laz grubu lideri Oğuz K. ihaleye birlikte girdi. Bayram S. ihalenin kendisinde kalması için Oğuz K'ya 150 bin TL teklif etti. Ancak, ihaleyi kazandıktan sonra parayı ödemeyince iki grup arasında çatışma çıktı.

BİNLERCE ADAM ÖLDÜRDÜK

‘Binlerce adam öldürdük’ Zanlılardan Bayram S. ile Recep B. arasında geçen bir konuşma çetenin iddia edilen terör örgütü Ergenekon ile bağlantısı olabileceği şüphesi de yarattı. Adana'da yaşayan Recep B'nin "Basında benimle ilgili 'Mafya babasıydı işadamı oldu' diye haberler çıkıyor" demesine Bayram S, "Lan oğlum biz bu devlet için binlerce adam öldürdük, 'Vurun' dediler sıktık. Yazacaklarsa onu yazsınlar" dedi.

BASKIN YAPMAYIN

Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç'nin Ahlak Bürosu'nca Bingo Cafe'ye yapılan baskınların sona erdirilmesi için devreye girdiği de öne sürüldü. Y.Ç'nin bu konuda yardımcı olması için Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı olan devre arkadaşı Ü.B'yi aradığı dinlemeye takıldı.

MÜDÜRLERE SPONSOR OLDULAR

Bayram S'nin Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ü.B'nin oğlunun At Çiftliği'ndeki sünnet düğününün 10 bin TL yerine 3 bin 500 TL'ye yapılmasını sağladığı, Kahramanmaraş'ta görevli Şube Müdürü E.Ç'nin de düğününe sponsor olduğu ileri sürüldü. Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ç'nin kredi kartı masraflarının Bayram S. tarafından ödendiği belirlendi. Bayram S'nin Y.Ç'yi iki kez Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde ağırladığı iddia edildi. Antalya Cezaevi'nde görevli koruma infaz memuru A.Ö. ile astsubay H.Ç.'nin de çete tarafından ağırlandığı kayda girdi.

POLiS ŞEFİNİ ÖLDÜRME PLANI

Ankara'da görevli bir komiser ile polis memurundan kokain temin etmelerini isteyen Bayram S'nin kumar oynattığı için cafesini basan Ahlak Büro Amiri Sinan Demir'i öldürmeyi planladığı belirlendi.