ABD askerine hamilelik yasak

Irak'taki Amerikan kadın askerlerinin hamile kalması durumunda hem anne hem de baba adayı suç işlemiş sayılacak.

Kuzey Irak'taki Amerikan birliklerinin komutanı General Anthony Cucolo III. bölgedeki Amerikan askerlerinin hamile kalmasını ya da bir kadın asker ya da sivil görevliyi hamile bırakmayı suç sayacak bir kararın askeri mahkemeden çıkması için bir girişim başlattı.

Henüz uygulamaya geçmeyen ve hem bekar hem de evli görevliler için geçerli olacak kural, hamilelikten dolayı kadın görevlilerin başka yerlere intikallerinde bir zorluk çıkarması durumunda uygulamaya konulacak.

Hamile askerlerin yeniden intikalleri durumunda zorluk yaşanacağını ve bunun da hamile kadın askerlerin bulunduğu birliklerde asker eksikliğine neden olacağını açıklayan Amerikan askeri yetkilileri, sonuç olarak hamileliğin bu birliklerin misyonlarını zamanında ve uygun şekilde yerine getirememe tehlikesi doğurduğunu savundu.

Askeri mahkemeden çıkması beklenen hamileliği yasaklama kararının, bugüne kadar meydana gelen istenmeyen olaylar nedeniyle çıkarıldığını ifade eden askeri yetkililer, askeri savcıların bu kuralı onayladığına işaret ediyor.