Rusya, İsrail'e ambargo mu uygulayacak?

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Milletvekili Semyon Bagdasarov Ortadoğu'da barış için uluslararası toplumun İsrail'e baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

Bagdasarov'a göre İsrail'e yönelik ekonomik yaptırımlar Ortadoğu'da barış sürecini hızlandırır. Aksi durumda bölge patlamanın eşiğinde.
Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi olan Bagdasarov Ortadoğu'da tansiyonun daha fazla yükselmemesi için, uzun süredir var olma mücadelesi veren Filistin devletinin de kurulması gerektiğini ifade etti. Ürdün'de düzenlenen '2020 Orta Doğu: Kapsayıcı Barış Mümkün mü?' başlıklı uluslararası konferansta Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Bagdasarov, "İsrail yönetiminin mevcut durumundan kaynaklanan sorunlar var. Yapıcı olmayan bir tutum izliyor" eleştirisi getirdi.
İsrail'e karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu kaydeden Duma milletvekili, "Uluslararası toplum İsrail'e baskı konusunda başarısız oldu. Sorunun temelinde bu var" dedi.

BM FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIMALI

1967 Arap-İsrail savaşının ardından İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria'da inşa ve yerleşim çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Rus parlamenter, "Doğu Kudüs'ün başkent olduğu Filistin devletini uluslararası toplumun tanıması gerekiyor. Ardından da İsrail'e yeni yerleşim ve inşa çalışmalarını durdurması için baskı yapılması gerekiyor" önerisinde bulundu.

2020'YE KADAR ÇÖZÜM OLMAZSA ORTADOĞU PATLAR

İsrail'in konumunu değiştirmemesi durumunda, Birleşmiş Milletler'in ekonomik yaptırım kararı alması gerektiğini belirten Bagdasarov önemli tespitlerde bulundu:"Sorun 2020'den önce mutlaka çözüme kavuşturulması gerekiyor. Ortadoğu'da bir patlamayı önlemek için bunu yapmalıyız. Tüm Ortadoğu'nun patlamaya hazır olduğunu düşünüyorum. Bu durumdan İsrail'in de kazançlı çıkması mümkün değil."