Kızgın deve hastanelik etti

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen 11. deve güreşleri kıyasıya mücadelelere sahne olurken, hızını alamayan Kankardeş ve Balkış isimli develer, arenadan çıkarak bir vatandaşı hastanelik etti.

Güreşleri Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer'in yanı sıra çok sayıda davetli izledi.

Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, Esnaf Odası, Ticaret Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Deveciler Derneği adına olmak üzere 6 kupa için güreşen develer, zaman zaman izleyenlerin tehlikeli anlar yaşamasına sebep oldu.

Bu yıl 11.'si gerçekleştiren ve 122 devenin katıldığı Kuşadası Deve Güreşleri, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. İzleyenlere heyecanlı güreşler izleten develer, kimi zaman hızlarını alamayarak arenanın dışına çıktı ve heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Esnaf Odası Kupası'nda mücadele eden Kankardeş ve Balkış isimli develerin mücadelesi, heyecanlı ve çekişmeli başlamıştı, ancak hızlarını alamayan ve öfkelenen iki deve, urgancıların tüm çabalarına rağmen arenanın demir kapısını kırarak dışarıya çıktılar ve arena dışında duran Onur Taşçılar isimli vatandaşı yaraladı ve bir araca hasar verdi.

Yüzü kanlar içinde kalan seyyar satıcılık yapan vatandaş, arena önünde bekleyen ambulansa götürüldü, ancak ambulansta görevlilerin bulunmamasından dolayı bir süre ambulansın yanında kanlar içinde ilk yardımın yapılmasını bekledi. Güreş seyretmeye giden şoförün bulunmasından sonra yüzü kanlar içinde kalan vatandaş, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.