BDP'nin DTP'den farkı ne?

Demokratik Toplum Partisi kapatıldıktan sonra siyaset yasağı getirilmeyen DTP'li vekillerin, Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçeceğini açıklaması üzerine BDP Adana İl Başkanlığı hizmete açıldı.

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararı almasının ardından DTP'li milletvekillerinin BDP'ye geçeceğini açıklaması üzerine Türkiye genelinde DTP tabelaları bir bir inerken meşe amblemli BDP tabelaları il ve ilçe başkanlıklarına asılmaya başlandı.

Adana'da BDP Adana İl Başkanlığı'nın açılışı yapıldı. Açılış öncesi 300 partili Cemal Gürsel Caddesi'nde halay çekti. Halay sırasında BDP'liler terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan attılar. Partililer halay çekerken "Öcalan, Öcalan" diye tempo tuttu.

Daha sonra BDP İl Başkanı Mustafa Belek, partililere seslendi. Mayıs 2008'de kurulan partilerinin 41 ilde örgütlendiğini belirterek, "Türkiye'de demokrasinin standartlarını yükseltmek için çalışacağız. Kürt çocuklarının kendi ana dilinde eğitim ve öğretim görmeleri için mücadele edeceğiz. Kürt partilerinin kendi ana dilinde propaganda yapmasının önünü açmaya çalışacağız. Kürt ve Türk gençlerinin öldürülmesini engellemeye çalışacağız" dedi.
Türkiye'de yaşayan insanların demokrasi çıtasını yükseltmeye geldiklerini vurgulayan Belek, "Türkiye partisi olmaya geldik iddialıyız" diye konuştu.

Başkan Belek'in açıklamasının ardından sloganlar atan partililer sessizce dağıldı