Almanlar, devletten para yerine kreş istedi

Çocuklarına bakıcı bulmakta sıkıntı yaşayan Almanlar, devletten para yerine kreş istediler.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'li (SPD) politikacılar, planlanmakta olan Bakım Parası yerine, çocukların, küçük yaştan itibaren tüm gün bakılabileceği kreşler istedi.

Bunun için, SPD Kuzey Ren Vestfalya (KRV) milletvekili Ingrid Hack, SPD Köln Belediye Meclis Üyesi Gonca Mucuk-Edis, Sosyal Demokrat Kadınlar Çalışma Grubu (ASF) Başkanı Julia von Dewitz ve Köln Genç Sosyal Demokratlar Başkanı Tine Hördum Köln'deki Pastor-Könn-Platz meydanında bir gösteri düzenledi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan SPD'li kadın politikacılar, "Biz para yerine, yeterli derecede iyi, ödenebilir ve ücretsiz şekilde çocuklara tüm gün bakılabilecek anaokulları istiyoruz. Ebeveynlere, anaokulu seçme konusunda tam özgürlük tanınmalı. Eyalet ve federal yönetim erken yaştan itibaren eğitim için daha fazla yatırım yapmalı." açıklamasını yaptı.

Birçok kadının çocuğuna bakmak için çalışmaktan feragat ettiğini belirten SPD'lilder "Bakım Parası, iş ile ailenin birleştirilebilmesine bir katkı değildir." dedi. Julia von Dewitz de, "Bakım Parası, iş ile aileyi bir arada götürmeye çalışan kadınlara karşı tam bir saygısızlıktır. Bakım Parası için ayrılacak olan bütçenin anaoukllarının kurulmasına harcanması gerekir." dedi.

Hükümet, çocuklarına evde bakacak ailelere ayda 150 Euro'luk destek vermeyi planlıyor.