'Öcalan zavallı bir garip'

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın zavallı bir garip olduğunu belirten,Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 'Terör olaylarının asıl nedeni DTP'dir. DTP, PKK'nın ta kendisidir' dedi.

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere iki gündür Aydın ve ilçelerinde bulunan Pamukoğlu, il merkezinde sağanak yağış altında Aydınlılara konuştu. Pamukoğlu'nu dinlemek için 500 kişilik bir grup Atatürk Meydanı'na geldi.

Türkiye'nin 25 yıldır terör sorunuyla mücadele ettiğine işaret eden Pamukoğlu, şöyle konuştu: "25 yıldır süren mücadelenin neden baş edilemediği ve neden üstesinden gelinemediğini ifade eden üç sözcük vardır. Gerisi lafı güzaftır. Bizim memleketin çocuklarına masal anlatıyorlar, masal. Orta oyucunlar masal anlatıyor. Bir; bu 25 yılda hiçbir zaman siyasi iradeyi tam olarak ortaya koyan bir hükümet olmadı. İki; hiçbir zaman doğru, sağlam bir güçlü istihbaratları olmadı. Üç, eşkıyaya denk, onla baş edecek şekilde bir örgüt kurup onun karşısına çıkaramadılar"

O ZAVALLI BİR GARİP

Pamukoğlu, terörist Öcalan'a değinerek tarihte bir terörist başına ada tahsis eden başka bir ülkenin bulunmadığını iddia ederek şunları söyledi: "O'na milyonlarca lira para harcıyorlar. Yeni binalar yapıyorlar, arkadaş gönderiyorlar. Onu beğenmiyor, bunu beğenmiyor. Dünya siyasi tarihini bilen hiç kimse böyle bir şeyle karşılaşmadı. O, zavallı bir paranoya. Mesele O'nda değil; O'nu Avrupa'dan destekleyen bizim müttefikimiz olanlar, hükümet edenler, çevredekiler. Onlara kızın. O, bir garip. O, garibin yapacağı bir şey yok. O'nu gözünüzde büyütmeyin, O diye bir şey yok"

DTP, PKK'NIN TA KENDİSİ

Konuşmasında DTP'nin kapatılmasına da yer veren Pamukoğlu, DTP'nin terör olaylarının içerisinde yer aldığını ileri sürdü. Terörün dağda silahlı bir kadrosu olduğunu anlatan Pamukoğlu, şunları söyledi: "Kentte yani aşağıda siyaset yürüten bir partisi vardır. Bir de onlara lojistik sağlayan bir cephe örgütü var. Her zaman bu parti vardır. Daha düne kadar birkaç gün öncesine kadar yok öyleymiş, yok böyleymiş, bilmem neymiş, aracıymış, yok Talabani-Barzani aracısıymış, yok hükümet aracısıymış, yok Kandil aracısıymış, yok bilmem ne aracısıymış diye tartışılıp durdu. Bu parti, PKK'nın ta kendisiydi, ta kendisi." Bir takım
insanların orta oyunu oynadığını anlatan Pamukoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Televizyonlarda, gazete köşelerinde oyun oynanıyor. Sizin yaptığınızın adı işbirlikçidir. Bunun adı işbirlikçiliktir ve Türkiye gittikçe anarşiye doğru gidiyor, kaosa doğru gidiyor ve çıkmaza doğru gidiyor. Bu yol böyle giderse yaptıklarınızın hesabını millete vereceksiniz."

ÜLKEDE HUZUR KALMADI

Son dönemde çeşitli nedenlerle ülkede terör olaylarının arttığına işaret eden Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkede son 3 yılda hapishanelerdeki tutuklu ve mahkum sayısı yüzde 118 arttı. Bu ülkede ne sevgi kaldı ne de dayanışma. Ekonomi zaten yok. Esnafın dükkanları, malları yağmalanıyor. Devlet iki şey için vardır. Bir güvenlik, iki adalet. İkisi de şu an mevcut değil."

Aydın mitinginde 'Tuna Nehri' marşı ile karşılanan Pamukoğlu'nun konuşması "Vatan için birleştik, Hak ve Eşitlik", "Osman Paşa bizi dağlara götür", "Kahrolsun PKK", "İmralı Apo'ya mezar olacak" şeklinde sloganlarla bölündü. Sağanak yağış altında zaman zaman şemsiye ile konuşmasını sürdüren Pamukoğlu, yaklaşık 45 dakika kürsüde kaldı.

İkindi ezanı okunduğu sırada konuşmasına ara veren HEPAR Lideri Pamukoğlu, bir partilisi tarafından kendisine uzatılan üç aylık "Efe" isimli bebeği uzun süre kucaklayarak bebekle birlikte gazetecilere poz verdi.