'Milleti sersem sananlar var'

AK Parti hakkında psikolojik harekat yürütüldüğünü savunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,'Milleti sersem sanan, kendini akıllı sanan gafiller var' dedi.

Arınç, Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''AK Parti hakkında birilerinin psikolojik harekat yürüttüğünü bilmelisiniz. O adam ne söylüyor, bakın, ama göz göre göre yalan söyleyenler, milleti sersem, kendini akıllı sanan gafillerin olduğunu da bilin'' dedi.

Manisa için yaptıkları hizmetleri anlatan Bülent Arınç, AK Parti olarak il, ilçe teşkilatlarının her günü büyük gayretle, emekle, feragatle çalıştıklarını ifade etti.

Hükümetin işini iyi yapmaya çalıştığını söyleyen Arınç, şöyle devam etti:

''Siyasetçinin işi budur, işimizi iyi yapmaya gayret ediyoruz, yatmıyoruz, uyumuyoruz, gezmiyoruz, 24 saatimizi millete hizmetle doldurmaya çalışıyoruz. Bütün ilçe başkanlarımız, bütün belediye başkanlarımız da böyle çalışıyor. AK Parti'li belediye başkanlarımızla iftihar ediyoruz. Halkımızın büyük destekleriyle başkan olduklarını biliyor ve gayretle çalışıyorlar.

Her zaman söylüyorum, nereden nereye geldiğimizi her zaman düşünmemiz lazım. 2001 yılında kurulan parti, bir yıl sonra tek başına iktidara geliyor. Halk bizi sevdi, güvendi, destek oldu. Allah'a hamd etmeliyiz. 7 yılda 4 tane büyük seçimden alnının akıyla, başını dimdik tutarak, milletimizin desteğiyle tek başına iktidar çıkan ve belediyelerin yüzde 70'ini kazanan bir AK Parti var Türkiye'de. Şu anda hangi anketlere bakarsanız bakın, kimse karnından konuşmasın. Bu işlere bizim kadar dikkat eden başka parti de yoktur. Türkiye'de siyasi hayatta çalkantılar var Ak Parti'nin yıpratılması için, olası 3. dönem iktidarına engel olmak için herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bütün anketlerin ortak noktası var. Anketlerde en az çıkanı söyleyeyim, en az yüzde 42 çıkıyor.

AK Parti hakkında birilerinin psikolojik harekat yürüttüğünü bilmelisiniz, o adam ne söylüyor, bakın, ama sonra gönlünüze bakın, göz göre göre yalan söyleyenler, milleti sersem, kendini akıllı sanan gafillerin olduğunu da bilin. Siz kendinize, ailenize, sokağa çıkın bakın, AK Parti yine en güçlü parti olarak seçimlere en hazır partidir.''

''MECLİS İTİBAR KAZANDI''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, milletin AK Parti'ye güvendiğini, büyük eserler ortaya koyacağına inandığını, yıpranmış siyasetin içinde AK Parti'yi en güzel örnek olarak gördüğünü söyledi.

İç politika ve dış politikada olumlu gelişmeler olduğunu anlatan Bülent Arınç, şunları söyledi:

''Siyasetin malzemesi insandır, milletimiz ne istiyor onu dinleyeceğiz, kafamızı açık tutacağız, doğru olduğuna inanıyorsak, yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizim bildiğimiz hizmet eksenli siyasettir. Biz millete hizmet eden partiyiz, bundan sonra da yapacaklarımız böyledir. Türkiye'de öyle siyasetçiler gördük ki sadece iktidarı düşündüler. 'Hele bir iktidar olalım, çeşmeler akarken küpler dolarmış derler' dediler. 'Çevremize imkanlar sağlayalım, insanları yönlendirelim, onlara göre elbise dikelim' diyenler oldu. Hayır biz böyle düşünmedik. Milletimiz ne istiyorsa onu yapmaya çalıştık. Dayatmacı olmadık. Çok şükür o dönemler 2002 seçimlerinde geride kaldı. Biz siyasetçiyiz, görevimiz toplumun sorunlarını çözmektir.''

Memleketin yıllarca çözülmemiş sorunlarını çözdüklerini ifade eden Bülent Arınç, ''2002'de Türkiye'de siyaset bitmişti. Kimse Meclisten ümitli değildi. Milletvekilleri rozetlerini takıp milletin içine karışamıyordu. Şimdi Meclis itibar kazandı. Hizmetin tanımı değişti'' diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülkenin meselelerini çözdüklerini belirterek, ''Bizim yapmamız gereken çok daha önemli bir iş var, nedir o? Türkiye'yi terör belasından kurtarmak, Türkiye'yi huzura kavuşturmak. Herkes bu ülkede kardeşçe yaşasın, kendi kimliğini, kendi inancını da rahatlıkla ifade etsin'' dedi.

AK Parti Manisa İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, demokratik açılım konusuna değinen Arınç, şunları söyledi:

''Ben bir siyasetçi olarak, sayın Başbakanımız bir siyasetçi olarak, arkadaşlarım, milletvekilleri ve siyasetçiler olarak şunu düşünüyoruz, Türkiye'nin bu kadar meselesi var. Bu meseleleri hamdolsun çözüyoruz. Onu çözdük, bunu çözmek üzereyiz, bunu da çözeceğiz. Halk bundan memnun mu, memnun. Neden? Çünkü hizmetin kalitesi artıyor. Ama bizim yapmamız gereken çok daha önemli bir iş var, nedir o? Türkiye'yi terör belasından kurtarmak, Türkiye'yi huzura kavuşturmak. Herkes bu ülkede kardeşçe yaşasın, kendi kimliğini, kendi inancını da rahatlıkla ifade etsin. Bunu sağlamak kolay. Buna kim 'hayır' diyebilir?

Birkaç tane belki vicdanını satmış insan buna 'hayır' diyebilir. Peki terör bitsin. Buna da terörden geçimini temin eden üç beş tane vicdanı satılmış insan 'hayır' diyebilir. Ama biz 72 milyonuz. 72 milyonun, eminim ki 5-10 tanesini çıkarın, geri kalanı 'Şu akan kan dursun' diyor. 'Şu göz yaşları artık dökülmesin' diyor. 'Akan kanları istemiyoruz' diyor. 'Bu terörden ülkeyi kurtarın' diyor. 30 seneden beri bunu diyor. Sadece şehit cenazelerinin başında değil, bir kahvehaneye gitsek, otursak da vatandaş artık 'bu terör bitsin' diyor. Çok haklı olarak söylüyor. Ama bugüne kadar hiçbir hükümet bu konuda başarılı olamadı. Şu ana kadar da tam başarı sağlanmış değil. Bir şeyler yapmamız lazım ki artık bu terör belasından Türkiye'yi yüzde yüz kurtarabilelim. Buna kimse 'hayır' der mi arkadaşlar.''

Bülent Arınç, Türkiye'nin terörden dolayı 300 milyar dolarlık kaybı bulunduğunu bildirdi.